Česká odborná společnost pro inkluzivní vzdělávání hrubě porušuje autorský zákon

úterý 1. prosince 2015 ·

O úrovni České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání vypovídá i její web, který je plný článků převzatých bez souhlasu autorů a i bez řádné citace. Porušování autorského zákona, které by si nedovolila na svém webu žádná základní nebo střední škola, je na webu hlavního partnera MŠMT pro inkluzi běžnou praxí.

Zdá se, že Česká odborná společnost pro inkluzivní vzdělávání potřebovala zvýšit prestiž webové prezentace na www.cosiv.cz, aby přesvědčila veřejnost a ministerské úředníky o své důvěryhodnosti. Použila oblíbený trik tvůrců neseriózních prezentací a bez respektu k autorskému zákonu zaplnila svůj web desítkami článků z nejrůznějších médií bez uvedení autorů a zdrojů a samozřejmě bez jejich vědomí a souhlasu. Tento postup je u profesionálů z akademické sféry neomluvitelný.

Vlevo je originál článku Barbory Tesnerové v Deníku, vpravo je kopie celého článku bez uvedení autora a zdroje na webu České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání:



Pokud se podíváte do historie článků publikovaných na www.cosiv.cz, zjistíte, že k masivnímu porušování autorských práv dochází od června 2015. Od června do listopadu 2015 bylo publikováno zhruba 80 článků, tedy v průměru 13 měsíčně, v předchozích letech od dubna 2012 do května 2015 bylo publikováno celkem 142 článků, tedy v průměru necelé 4 měsíčně.


4 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
1. prosince 2015 v 7:20  

Lesklé planoucí oči a zatemnělá mysl bývá neklamným znakem situací, kdy jde právo, etika a rozum stranou ve jménu nějaké nižší(rádoby se řeklo vyšší, ale tak to nebývá)ideje. A tak několikrát překabátěné společné vzdělávání či inkluze jde jen stejnou vyšlapanou cestou, aniž by se ohlíželo napravo či za sebe. A to je to nejhorší - programově myslí dopředu v očekávání pochvaly z Evropy (kdo by o to dnes ještě stál, že?), místo aby se ohlíželi dozadu, co z jejich šafářování vznikne.

Unknown řekl(a)...
1. prosince 2015 v 9:35  

" pochvaly z Evropy" - té se již MŠMT několikrát dostalo. Tedy směřujeme udatně k integraci, inkluzi,....a docela rychle dopadneme velmi špatně. Nejlepšími odborníky na školství jsou totiž "specialisté a odborníci", kteří nikdy neučili a jejich jediným kontaktem ze školou je jejich absolvování (neabsolvování) ZŠ.

Zdeněk řekl(a)...
1. prosince 2015 v 10:58  

Tak jsem tam vlezl, ale to je síla. Hned zase ty bláboly nějaké chytré psycholožky o tom jak školy ničí děti, protože je k něčemu nutí.... bez možnosti diskuse, prostě plácání do vody. A webhosting a doména samozřejmě placená z ESF. Podobně jako ty kraviny na inkluze.cz. Nebo se mýlím???

aknelka řekl(a)...
1. prosince 2015 v 12:47  

Nemýlíte.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.