Přečtěte si Chtěly děti otrávit učitelku? Média to překroutila, zlobí se ředitel

pondělí 30. listopadu 2015 ·

Policisté vyšetřují, co se předminulý týden stalo na Základní škole ve Vrbně pod Pradědem. Tři žáci sedmé třídy - dvě dívky a jeden chlapec - tam podle informací televize Nova otrávili kávu učitelce výtvarné výchovy. Škola se proti takové interpretaci ohradila, průběh incidentu ale komentovat nechce.


Z článku Dalibora Maňase v iDNES.cz vybíráme:

„Vše se stalo úplně jinak a odehrálo se to v úplně jiné rovině. Hlavně děti jsou z toho smutné a ředitel Bártek s nimi už musel mluvit a uklidňovat je. Byl jsem proto i osobně ve škole, protože jsem dědečkem jedné ze žákyň a protože máme s ředitelem na celou kauzu i její řešení stejný pohled,“ upozornil.

„A už vůbec není pravda, že bychom měli s panem ředitelem nějaké rozpory, jak zmínila některá média. Jedna televize pana ředitele tajně natáčela přes jeho vyslovený nesouhlas,“ uzavřel starosta města.


Další článek k tématu:

Přečtěte si: Drsný útok ve škole na Bruntálsku: Sedmáci otrávili učitelce pití!

7 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
30. listopadu 2015 v 22:07  

Ještě že se to vysvětlilo. Děti ji otrávit nechtěly, jenom ji tam asi něco nasypaly a to je OK!

Ony ty děti ve státech svého sourozence taky upéct nechtěly, jenom se to jaksi nakonec podařilo...

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/387459-sourozenci-v-houstonu-spalili-batole-v-troube-rodice-byli-na-navsteve.html

Eva Adamová řekl(a)...
1. prosince 2015 v 6:11  

To víte, dnes stačí říct před dětmi, já jsem z vás na prášky a už je tam máte. Asi začnu v pudu sebezáchovy říkat, já jsem z vás na tablety, to slovo už pro ně má jiný význam.

Unknown řekl(a)...
1. prosince 2015 v 9:28  

No jistě, ředitel školy má strach o svou židli. Zřizovatelem je totiž Vrbno pod Pradědem pod vedením tohoto udatného starosty (dědečka, důchodce). Neskutečné! Největší "krá..." tedy bude otrávená učitelka. Ta za to může, protože má VŠ a měla to předvídat. Taky si myslím, že žádná trojka z chování se konat nebude. Skončí to maximálně na úrovni ředitelské důtky (ta se nikde nepíše) a je hotovo. Učitelce okamžitě sebrat nadtarifní složku, pač jenom zvracela, když ji vezli do nemocnice. Tato šílená situace nádherně vypovídá o stavu českého školství při vazbách ředitel školy - starosta města. Ideální je přesunout kompetence zřizovatele na kraj. Stejně jako ve Francii.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
1. prosince 2015 v 15:09  

Ono to vypadá, že budoucí učitelé pochopili, že není dobré být budoucím učitelem, jinak by nebylo třeba reklam:


http://zpravy.idnes.cz/promo-video-pedagogicke-fakulty-uk-dtv-/domaci.aspx?c=A151130_185316_domaci_jkk

Tři měsíce prázdnin, osobní ohodnocení až 50 % platu, samé světlé inkluzívní zítřky a ono se jim nechce...

poste.restante řekl(a)...
2. prosince 2015 v 20:32  

Podle dnešních informací se zdá, že dítka navrženou trojku z chování nakonec dostanou. Takže naděje na přežití zdravého rozumu ještě existuje.

Nicka Pytlik řekl(a)...
2. prosince 2015 v 21:12  

Trojka s chování za připravovaný a organizovný pokus o vraždu je silná káva.
Tak příkrá klasifikace má být až za dokonaný čin.
O rozum tady snad už ani nejde. Podstatné je, že přežila paní učitelka.

Josef Soukal řekl(a)...
2. prosince 2015 v 22:46  

"Na to, jaké jsou děti, se ptám na školách dlouhodobě a systematicky. Většinová odpověď (tak v poměru 9:1) zní, že děti jsou pořád stejné, jen je občas těžší vyjít s rodiči; případně si učitelky sem tam stěžují, že jsou děti rozptýlenější a nemají z rodin jasně stanovené hranice. Ale není to nic, co by se nedalo pedagogicky zvládnout.

Fakticky totéž je vidět přímo v hodinách. Učitelky a učitelé se v naprosté většině případů chovají k dětem vstřícně, a jestli vás ve třídách něco překvapí, tak až nečekaná míra poslušnosti a kázně ze strany žáků. Na prvním stupni jednoznačně, na druhém stupni občas vidíte otrávený ksicht, ale o nezvladatelnosti nemůže být řeč. Jistě to tak není všude a jistě existují obtížně zvladatelné děti, ale rozhodně není nejmenší důvod, proč zavádět či tolerovat fyzické tresty a mluvit o hrozící katastrofě."

T. Feřtek v článku Opravdu si žáci zaslouží pár facek?

Samozřejmě nikdo soudný ve školství nehodlá zavádět fyzické tresty. Ovšem zkreslovat skutečnou situaci na školách dnes neznamená nic jiného než katastrofu spolupřipravovat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.