Přečtěte si: Ministryně školství Kateřina Valachová debatovala s řediteli škol

pondělí 30. listopadu 2015 ·

O změnách, které přinese novela školského zákona v oblasti společného vzdělávání dětí, jednala v pondělí ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová s řediteli základních, speciálních, mateřských a středních škol Ústeckého kraje.


Z článku Ivety Podešvové v MosteckýDeník.cz vybíráme:

„Financování asistentů od příštího školního roku skutečně musí zajistit stát. Ředitelé se ale obávají, aby nepokračovala stávající praxe, kdy asistenti jsou dětem sice přiznáváni, ale školy na ně nedostávají dostatek peněz. Otázku financování asistentů pro rok 2017 proto budu diskutovat s ministrem financí už nyní v zimě, aby ředitelé škol dostali pevnější půdu pod nohama," uvedla Kateřina Valachová. V roce 2017 si z rozpočtu ministerstva školství asistenti pedagogů vyžádají 1,5 miliardy korun navíc.

3 komentářů:

poste.restante řekl(a)...
1. prosince 2015 v 11:50  

A což takhle?
Ministryně školství Kateřina Valachová věcně a pravdivě odpověděla na otázky formulované v diskusi na webu Česká škola.

Zdeněk Sotolář řekl(a)...
1. prosince 2015 v 13:14  

Co kdyby paní ministryně přestala vypouštět kouřovou clonu o statečném státním finacování asistentů a spíše vysvětlila, kde, jaké a k čemu asistenty nabere.

Eva Adamová řekl(a)...
1. prosince 2015 v 13:51  

Ta částka, kterou ministryně uvádí, bude pravděpodobně sotva stačit na zaplacení asistentů stávajících. Podle nového předpisu mají mít asistenti vyšší mzdu, a pokud se zruší "rozvojové programy", ze kterých jsou placeni nyní, tak nula od nuly pojde.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.