Přečtěte si: Drsný útok ve škole na Bruntálsku: Sedmáci otrávili učitelce pití!

čtvrtek 26. listopadu 2015 ·

Trojku z chování vyfasovaly dvě sedmačky (12) a jejich spolužák (12). V hodině výtvarné výchovy z kabinetu vylákali učitelku. A poté jí do pití nasypali směs léků. Kantorka s třicetiletou praxí skončila v křečích a bolestech vvnemocnici. Fyzickou újmu naštěstí neutrpěla, ale psychicky je na dně.


Z článku rys, kru v Blesk.cz vybíráme:

Na Blesk se obrátil jeden z naštvaných rodičů, když se dozvěděl, že do školy vyrazil starosta města Petr Gross (ANO). Ten je úspěšným podnikatelem a jedním z žhavých kandidátů na senátní křeslo za okres Bruntál. Do školy ale nepřišel řešit stav učitelky, nýbrž přemlouval pedagogickou radu, aby třem darebákům nedávala trojku z chování. (...)

Starosta Petr Gross s trojkou z chování pro vnučku a její spolužáky nesouhlasí. "Ve škole jsem byl jako dědeček své vnučky, nikoliv jako starosta města. Nebudu to s vámi řešit po telefonu, neznáte pedagogické metody, neslyšel jste obě dvě strany, můžeme si domluvit schůzku na příští týden,“ okomentoval situaci arogantní starosta Gross.

13 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
26. listopadu 2015 v 22:12  

Jednoznačně chyba školy. Byli žáci poučeni, že nemají sypat učitelům léky do pití? Asi ne.
Nechtěla učitelka po žácích moc? Určitě ano. Žáci se cítili stresovaní, učitelka 100% neměla přirozenou autoritu.

Vyjádřili jenom svůj názor.

Maximálně pochvalu třídního učitele za samostudium léků a dobře sehranou scénku, která odlákala špatnou učitelku ze třídy.

Přejme žákům, aby jim nebyla způsobena psychická újma zbytečným popotahováním na pedagogické radě.

Na místě by byla alespoň omluva učitelky, ideálně s finančním odškodněním.

Nicka Pytlik řekl(a)...
26. listopadu 2015 v 22:39  

To je přesné, a to naprosto.
Jediné, co mne na věci zaráží, je skutečnost, že se jedná o učitelku výtvarné výchovy.
Kdyby matematiky nebo informatiky...

Nicka Pytlik řekl(a)...
26. listopadu 2015 v 22:44  

Ještě bych dodal, že trojka s chování za náznak pokusu o vraždu je ale doopravdy za hranou.
Být dotyčným dědečkam, asi bych se takto ukázkově ovládat nedokázal.

Zdeněk řekl(a)...
26. listopadu 2015 v 23:22  

Kdyby tam měla Inkluzivní asistentku, tak se jí to nestalo.
Ale je to celé jen ukázka, kam až jsme se dostali. A ten starosta, starostlivý dědeček, to je přesně ukázka, jak to chodí. Děti otrávili učitelku? Tak asi k nim měla málo individuální přístup a je třeba na ní najít nějaký hnidy a potrestat ji. Dětem dát jedničku z chemie.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
26. listopadu 2015 v 23:23  

Možná to byla učitelka výtvarné výchovy s matematikou, je jich takových dost (jedna mě týrala z obou předmětů 4 roky na ZŠ - a ještě se pak stala mou kolegyní, když jsem nastoupil jako učitel...

mirek vaněk řekl(a)...
27. listopadu 2015 v 8:05  

O něčem podobném jsem slyšel, že se stalo na sousedním učilišti. Ředitel to zametl pod koberec. Učiliště několik let zaniklo a ředitel prý dělá někde na kraji.
On to tedy nebude asi až tak výjimečný případ. A legendy které z toho vznikají jsou pak košatější a senzačnější. Někdy je ale dobře, že se do něčeho vloží média.
Co dělá ČŠI? Co dělá ministerstvo? Ať žije autoevaluace škol.

Zdeněk řekl(a)...
27. listopadu 2015 v 10:49  

ČŠI , jako co dělá? No přece ten projekt na to testování NIQUES. To sype....

Jana Karvaiová řekl(a)...
27. listopadu 2015 v 15:36  

Co zavést do škol nový předmět - léková gramotnost?

tyrjir řekl(a)...
27. listopadu 2015 v 20:27  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
27. listopadu 2015 v 20:44  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
27. listopadu 2015 v 20:52  

Na policii se obrátil jeden z rodičů. Nikoli tedy ředitel nebo učitelé školy? Co na to zastánci antiautoritativní výchovy a tzv. svobodné školy, která považuje mnohdy dítě za partnera učitele. Nemají i oni kus viny?
Není už na čase udělat si v MŠMT, v ČŠI i ve školách pořádek v základních životních hodnotách a pojmech? Nemá kus viny i MŠMT a ČŠI např. i na tom, že se učitelé zřejmě bojí postavit se rozhodněji proti takovéto věci? Proč s vyšetřováním takové věci musejí začínat až nespokojení rodiče a to a situace, kdy MŠMT a ČŠI těm zastáncům tzv. svobodné školy, myslím, příliš přejí?
J. Týř

Viz např. i obsazení a průběh konference Budoucnost pro školu..., absence relevantních odpovědí na relevantní otázky a připomínky z České školy. A v neposlední řadě, domnívám se, i přílišná tolerance MŠMT a ČŠI k antiautoritativním a multi-kulti prvkům v činnosti vlivných nevládních organizací.

Unknown řekl(a)...
28. listopadu 2015 v 17:01  

Již někdo slyšel a viděl to, že ČŠI dala za pravdu kantorovi? Ještě jsem o tom neslyšel. Je to případ pro posouzení psychiatrům, psychologům, sociálce. Jak vlastně tyto instituce pracují ve Vrbně pod Pradědem? Je to obrovská ostuda pro rodiče, kteří si nedokáží vychovat své "vzorné" dětičky.

Nicka Pytlik řekl(a)...
29. listopadu 2015 v 21:50  

Otravte si svého učitele! A když se nedostanete k jeho čaji, otravte mu život pomluvou.
Otravuje-li jej soustavně on vám nějakými stupidními studijními požadavky...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.