Přečtěte si: Dětské domovy: Bude doplněné vzdělání k ničemu?

pondělí 12. října 2015 ·

Sedmdesát procent všech pedagogických pracovníků, kteří jsou zaměstnáni v některém dětském domově v kraji, si muselo dodělat vzdělání.


Z článku Kláry Mrázové v Plzeňský.Deník.cz vybíráme:

„Víme, že se něco chystá a měli bychom přejít pod MPSV, ale nesouhlasíme s tím. Naším hlavním cílem je vychovávat, nikoli poskytovat sociální služby," uvedla Věra Nováková, jež vede dětský domov v Nepomuku. Mnoho jejích zaměstnanců si dodělávalo potřebné vzdělání, jež by zřejmě kvůli novince nebylo dostačující. „Lidé investovali své peníze a svůj čas, aby si doplnili kvalifikaci. Nedokážu si představit, jak bych jim vysvětlila, že ji nakonec nepoužijí, protože potřebují jinou," uvedla. V nejhorším možném případě by musela nekvalifikované pracovníky propustit. Dlouhotrvající nejistota podle názoru Novákové odrazuje i zájemce o práci v dětském domově.

2 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
12. října 2015 v 16:14  

No koukám, další experiment.To si fakt už z lidí dělají p...l. To se jinak nedá říci. Nikdo se nikoho na nic neptá. Páchači dobra jen podkopávají vše dobré. Čekají za to metály a asi je i dostanou. Bohužel, tak hluboko jsme klesli.

tyrjir řekl(a)...
12. října 2015 v 17:02  

MŠMT a MPSV dají peníze neziskovkám, aby je mohly neziskovky správně rozdělovat? Proč ty peníze (nebo jejich část) nedají rovnou dětem prostřednictvím zřizovatelů škol anebo školám a školským zařízením samotným? Neziskovky budou bobtnat a výchovná zařízení...? Proč ten další přesun z MŠMT do MPSV? Odpoví na to někdo?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.