Přečtěte si: Deset let povinné docházky? Děti se lépe přizpůsobí, myslí si odborník

středa 16. září 2015 ·

Kdysi devět, potom osm, uplynulých zhruba dvacet let zase devět. A nyní se vážně přemýšlí i nad desátým. Zatímco teď si rodiče můžou vybrat, jestli dát své dítě do předškoláku, za dva roky to může být jinak. Ministerstvo školství uvažuje nad zavedením povinného předškolního roku. Ačkoli to mnozí považují za dobrý krok, například vedení školských zařízení z Vyškovska z něj mají na jednu stranu obavy.


Z článku Aleny Grycové v Brněnský.Deník.cz vybíráme:

Jak navíc zmínil ředitel vyškovské Základní školy Na Vyhlídce Miloslav Brtníček, ne všude mají dostatečné prostory pro vznik přípravných ročníků. „Také by to znamenalo zátěž pro státní rozpočet, protože na dítě na základní škole je vyšší tarif než na dítě v mateřské – krajům, potažmo ministerstvu by tak vznikly další náklady. Současně by bylo nutné přijmout učitele navíc, případně asistenty pedagoga pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami. Ale pokud se najdou peníze, proč ne?" je novince otevřený Brtníček.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.