Přečtěte si: Příběh o likvidaci pana ředitele

středa 16. září 2015 ·

V minulém školním roce se v sedmé třídě ZŠ Glowackého udál incident, který nakonec vyústil v likvidaci dlouholetého úspěšného ředitele této základní školy. Při hodině matematiky panu řediteli „ruply“ nervy a dal pohlavek provokujícímu žákovi. Dotyčný si stěžoval matce a rozjela se anabáze, která se v konečném důsledku řešila nedůstojným způsobem až na zasedání „osmičkového“ zastupitelstva.


Z článku Ondřeje Grose na webu VašePraha8.cz vybíráme:

Při snaze rozehnat obavy z toho, že by Praha 8 mohla prohrát pracovněprávní spor, pan Němeček dokonale zaperlil, když z jeho úst vypadla věta: „Ten právní spor ustojíme, senát 28 C soudkyně Pilařová, víme, jak rozhoduje….“ . Opravdu velmi zvláštní vyjádření, když není právní spor ještě ani na stole. Pan zastupitel asi obvodní soud „umí“.

Celý bod programu jednání zastupitelstva MČ Praha 8 týkající se pana ředitele je ke shlédnutí v záznamu na YouTube od 1:56:23.

4 komentářů:

krtek řekl(a)...
16. září 2015 v 9:59  

Chcete-li se kauzou "prokousat", zde (http://praha8.cz/Podkladove-materialy-zastupitelstva-09-09-2015.html) jsou detaily a podklady pro zastupitelstvo.

Nicka Pytlik řekl(a)...
16. září 2015 v 23:22  

Likvidačních příběhů je celá řada. Tím to samozřemě nechci zlehčovat. Leč...
Pro mne je naprosto podstatné sdělení, že žák provokuje ředitele školy.
Zopakujme si to pro jistotu ještě jednou: žák provokuje ředitele školy.
To je mazec, panečku!

Unknown řekl(a)...
17. září 2015 v 0:04  

"žák provokuje ředitele školy."

Žák provokuje kohokoliv. Policajty počínaje a pracovníky technických služeb konče. Před zhruba 4 roky skupinka 3 studentů sousední SŠ fuckovala auta. Pak z jednoho vylezli 4 statní mladíci nejmenované menšiny a tekla krev. Panečku, to byla výchovná lekce. Zaregistroval jsem 2 momenty. Tím prvním bylo pravidelné hlasité zdravení všech dospělých, které potom potkávali cestou do školy a to s velmi vážnou tváří. A tím druhým momentem byla v místě konfliktu okamžitá absence svědků.

tyrjir řekl(a)...
17. září 2015 v 10:08  

Sešupy zodpovědnosti za vzdělávání směrem dolů vedou často k chaosu. Kdo chce efektivně delegovat zodpovědnost směrem dolů, musí to chtít, moci a umět koncepčně, materiálně, personálně, organizačně a kontrolně zajistit. Jinak vzniká chaos, ve kterém se mnohdy dobře žije jen mluvkům, kteří toho nepořádku využívají.

Obce dostaly mateřské a základní školy na starost. Kraje dostaly na starost školy střední. Školskému resortu se tím ulevilo myslím jen zdánlivě a z předtím relativně fungujícího systému se stal systém myslím hůře fungující. Za nezvládnutý sešup zodpovědnosti by se myslím dala považovat i tzv. kurikulární reforma (přechod od osnov na systém RVP-ŠVP). V úvahách na téma důsledků nezvládnutého sešupu / odsunu zodpovědnosti za řízení a koordinaci vzdělávání by se myslím dalo pokračovat více směry.

Jiří Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.