Jana Hrubá: Jak bude naplněna „prázdná slupka“ novely školského zákona?

pátek 4. září 2015 ·

„Nemám rád slovo inkluze. Nejde o rušení speciálních škol. Jde o podporu vzdělávání dětí společně tam, kde žijí. Představa, že v každém okresním městě by mohla být speciální škola, je v ČR nereálná,“ řekl na tiskové konferenci 26. srpna 2015 hlavní řešitel projektu Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR (SPIV) doc. Jan Michalík z Univerzity Palackého v Olomouci.


Článek v Učitelských listech

2 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
6. září 2015 v 9:43  

Já bych snad i napsala jak bude naplněna, chci se ovšem úpěnlivě vystříhat vulgárních slov. Takže HOWGH domluvila jsem.

Unknown řekl(a)...
7. září 2015 v 9:21  

"Nemám rád slovo inkluze. Nejde o rušení speciálních škol. Jde o podporu vzdělávání dětí společně tam, kde žijí. Představa, že v každém okresním městě by mohla být speciální škola, je v ČR nereálná,“

Já nevěřím svým očím, dříve byla zvláštní škola v každé obci a pomocná v každém větším městě a najednou je to V ČR nereálná představa v každém okrese? Tak to bude jedna speciální škola v každém kraji, nebo jak?
A že by se inkluzistům najednou nelíbilo slovo inkluze? Nevycházím z údivu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.