Přečtěte si: Zapadlá obec Březová je průkopníkem, chce střední školu s výukou na dálku

pátek 4. září 2015 ·

V Březové, malé slovácké vesničce u hranic se Slovenskem, připravují výjimečný projekt. Chtějí založit střední školu, kde by mohli dálkově studovat hlavně mladí lidé se zdravotním omezením. Souhlas ale musí dát krajský úřad i ministerstvo.


Z článku Jany Fuksové ve Zlín.iDNES.cz vybíráme:

Zimčík navíc nestojí o „obyčejné“ zařízení. Usiluje o otevření kombinovaného lycea, které se všeobecným zaměřením podobá gymnáziu. Navíc chce studenty vyučovat dálkově, kdy by neseděli každý den v lavici, ale učili se doma.(...)

Před deseti lety totiž v malé obci zavedl kromě běžného vyučování také netradiční individuální výuku na dálku. Skomírající malotřídku, do které chodilo pár desítek místních dětí, díky tomu proměnil v jedinečné zařízení, které vyhledávají rodiče z celé republiky i Evropy.

Letos v ní bude studovat 500 dětí. Jsou z Březové, Uherského Hradiště, Zlína, Českého Krumlova, Jablonce nad Nisou, ale i z Anglie, Slovenska nebo Francie.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
5. září 2015 v 9:32  

To asi bude dálkové vzdělávání v pravém smyslu toho slova.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.