19. 10.: Konference s mezinárodní účastí Tvořivost jako součást nadání – sítě pro podporu nadání

pondělí 3. srpna 2015 ·

19. října 2015 se v prostorách prezidia Akademie věd České republiky bude konat konference s mezinárodní účastí, která nese název Tvořivost jako součást nadání – sítě pro podporu nadání.


Záštitu nad ní převzal předseda Akademie věd České republiky prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c. Konference, kterou pořádá Národní institut pro další vzdělávání, se bude po teoretické i praktické stránce věnovat problematice rozvoje tvořivého myšlení, nejen nadaných, dětí předškolního věku a žáků základních a středních škol. Je určena jejich učitelům, ale také organizátorům předmětových soutěží, pracovníkům středisek volného času, domů dětí a dalších institucí, které se práci s nadanými věnují, či se jich daná problematika jakkoli dotýká.

Program konference:

Dopolední část:


  • MUDr. František Koukolík – Tvořivost
  • doc. PhDr. Jaroslav Vančát, Ph.D. – Strukturní pojetí kreativity
  • prof. Ugur Sak, Ph.D. – The Use of the Creative Reversal Act (CREACT) to Develop Creative Potential in the Classroom
  • Odborná diskuse na téma „Péče o nadané a systematický rozvoj nadání s akcentem na tvořivost – realita, očekávání a potřeby

Odpolední část:


  • Čtyři souběžně probíhající sekce workshopů, jejichž náplní budou metody rozvoje tvořivého myšlení (sekce předškolního, základního a středního vzdělávání + systémová sekce)

Večerní program:


  • Poster Session - vedoucí workshopů, ale i další přispěvatelé budou mít možnost představit ve formě posteru vlastní koncepce a metody pro rozvoj tvořivého myšlení u dětí

Konference bude pro zájemce pokračovat 20. října 2015 dopoledne v prostorách Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV) na Senovážném náměstí 25. Náplní dne bude představení připravovaných národních a mezinárodních projektů pro období podzim 2015 – léto 2016 a jednání s potenciálními zájemci o aktivní zapojení v těchto projektech.

Více informací k připravované konferenci naleznete na talentovani.cz/konference-2015.

Online přihláška na konferenci

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
3. srpna 2015 v 17:51  

To asi bude zajímavé, možná, že se tam sejdeme.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.