Přečtěte si: Silák Kazi a uplakané Bivoj aneb Genderově vyvážené učebnice

úterý 28. července 2015 ·

Vypadá to, že školy spí letním spánkem, ale moudří mužové ve vládě naštěstí myslí na děti, a zejména na holčičky, i během prázdnin.


Z komentáře Václava Klause ml. v Novinky.cz vybíráme:

Těžko říci, zda jsou nám vzorem úchylné severské země, kde se v moderních dětských knížkách vyskytují jen jakési bezpohlavní bytosti bez obličejů a „Jeníček s Mařenkou“ vypadají zcela identicky.

Mimochodem Perníková chaloupka je zdánlivě nepříliš závadná, neb Jeníček s Mařenkou se bojí, utíkají a putují lesem tak nějak stejně, ale to je vidět, že tomu nerozumíte! Jak to, že do stromů mlátí sekerou chlap, a proč pec roztápí starší žena – aha?


5 komentářů:

Unknown řekl(a)...
28. července 2015 v 22:46  

Když jsem to dočetla, měla jsem chuť jít si také koupit růžové tričko s bílou kočičkou.

Nicka Pytlik řekl(a)...
29. července 2015 v 0:03  

Já si jej koupím. I sukýnku, abych džendrově zapadl do kolektivu.

Jana Karvaiová řekl(a)...
29. července 2015 v 8:07  

Ježíš ,ten je boží ten džej ár. Konečně smích po ránu.
Víte,co je strašné, že to ty lidi s dženderem fakt jako myslí vážně.Bože, dej mi sílu, svět se zbláznil!

Unknown řekl(a)...
29. července 2015 v 9:13  

Stále nevím, nevím. Na škole je nás 5% učitelů (mužů). V průměru je toto číslo okolo 15% v celé ČR. Jak tuto nerovnost (feminizaci) napraví pan ministr? Je již dávno prokázanou věcí, že při výchově a vzdělávání chybí právě mužské vzory. Takový chlapeček, který žije s maminkou samoživitelkou přijde do MŠ = samé ženy učitelky, na prvním stupni ZŠ to samé (možná uvidí chlapa = školník). Na druhém stupni musí mít velké štěstí, aby na učitele narazil. Nejspíše to bude nějaký matematik, možná tělocvikář. To opravdu bude muset mít štěstí jako ve sportce. To už má potom v 15 letech vytvořeny jisté postoje a hodnoty, které už SŠ příliš nezmění (starého psa novým kouskům nenaučíš). Z toho všeho tedy plyne, že pan ministr chce ze školního prostředí vyhnat i ten zbytek mužského chování?

Unknown řekl(a)...
30. července 2015 v 10:39  

Pane Pytliku,
já si myslím, že za účelem džendrového vyrovnání by si spíš Vaše kolegyně měly obstarat maskáče.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.