JavaScript: Programátorské techniky a webové technologie

pátek 17. července 2015 ·

S JavaScriptem se jako uživatelé setkáváte denně – žádný z velkých webových projektů se bez něj neobejde. Snadno s ním proměníte nudnou webovou prezentaci v moderní dynamické stránky, interaktivní aplikace nebo služby.

Autor s bohatými zkušenostmi s webovými technologiemi vás provede světem JavaScriptu poutavou a zábavnou formou. V osmnácti krátkých kapitolách postupně v JavaScriptu vytvoříte plně funkční hru, kterou budete poté upravovat a vylepšovat. Vyzkoušíte si tak postupy blízké vývoji skutečného projektu včetně testování nebo ladění.


Publikace vás mimo jiné naučí:

  • Vykreslovat herní pole na canvas
  • Pracovat se skóre a více hráči
  • Vytvořit umělou inteligenci hrající proti hráči
  • Optimalizovat již vytvořený kód
  • Ukládat stav hry
  • Implementovat zvukové efekty
  • Testovat a ladit aplikaci
Čtenáři si mohou na adrese https://github.com/ondras/javascript stáhnout soubory se zdrojovými kódy použitými v knize.

O autorovi:
Ondřej Žára pracuje jako specialista na JavaScript ve společnosti Seznam.cz. V rámci spolupráce s FEL ČVUT rovněž přednáší a cvičí několik předmětů souvisejících s webovými technologiemi. Má mnohaleté zkušenosti s vývojem webových aplikací a systémů, jeho projekty najdete na http://ondras.zarovi.cz nebo na populárním GitHubu (https://github.com/ondras).

Knihu se slevou přímo od vydavatele zakoupíte na www.albatrosmedia.cz

Ukázky stran:

 

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.