Přečtěte si: Prestižní PORG zakáže mobily i tablety při vyučování

neděle 7. června 2015 ·

Mobilní telefony a tablety jako zdroj zábavy během výuky a přestávky? Žáci soukromých základních škol společnosti PORG budou mít od září utrum.

Z článku Michaela Kabátová v Lidovky.cz vybíráme:

Podle výkonné ředitelky společnosti Dagmary Dluhošové je hlavním smyslem nařízení, aby školou povinné děti trávily přestávky aktivně a také spolu více konverzovaly. „Je docela tristní, když stojí dvě děti o přestávce na chodbě a místo toho, aby se spolu bavily přímo, píší si přes sociální sítě,“ vyjádřila se. Věří, že rodiče toto nařízení uvítají. Se svými potomky se podle ní budou moci domlouvat po konci školního dne.

7 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
7. června 2015 v 23:52  

To je něco tak hloupého, že se mi úplně rozkolísala hladina inteligence v organismusu.

xOn řekl(a)...
8. června 2015 v 7:54  

Stává se v tomto státě normou, že když něčemu nerozumím, tak to raději zakážu. Tohle není dobrá zpráva.

Nicka Pytlik řekl(a)...
8. června 2015 v 8:52  

Mohli rovnou zakázat laxní přístup ke studiu.
O přestávkách pak zejména.

Tajný Učitel řekl(a)...
8. června 2015 v 16:23  

Žák čumí na mně, ne do obrazovky. Pokud ukápne slina, tím lépe. Jsem ješitný, sebestředný; potřebuji pozornost, saji energii. Vše krom kardiostimulátorů je vypnuto. Toť vzdělávání pro nevirtuální život.

Jenyk řekl(a)...
8. června 2015 v 21:37  

U nás jsme zakáazali mobily během vyučovacích hodin - aspoň školní řád říká, že mají být vypnuté. Je to ve ŠŘ jasně napsané! - tím to ale končí.

Nicka Pytlik řekl(a)...
8. června 2015 v 22:31  

Je mi úplně jedno, jakou technologii žáci ve výuce používají. Tedy až na pneumatické kladivo. Kolikrát žactvu pokřikujícímu na spolužactvo říkám, pošlete si radši esemesku.
Chová-li se ale někdo neomaleně, i já se chovám neomaleně. S tím, že žákovi to projde, mně ne.
Zakážu fejsbůk, budou palcovat na mobilu... Zakážu mobily, budou hrát piškvorky... Seberu jim čtverečky, budou koukat z okna... Zatáhnu žaluzie, budou spát... Probudím je, nepřijdou do školy...
Ale to bůbec není špatný nápad!

Unknown řekl(a)...
9. června 2015 v 15:32  

je to elitní škola,která školí elitu,tudíž musí vzdělávat a vychovávat,tak je to všude ve světě a za ještě za za tuhle drsnou totalitu platí a ne každého tam i přes peníze vezmou,ale to je zanedbatelné procento škol a žáků,95% ostatních má za úkol žáka zaujmout,pobavit,nezatížit vědomostmi,naučit ho trošku číst aby si přečetl akční letát,trošku psát,stačí tiskacím nebo komeniem,a trošku počítat,ale to už nepotřebuje ani pokladní v kase,stačí když umí rozeznávat bankovky podle číslic a obrázků,pokladna jí ukážek co má vrátit...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.