Přečtěte si: Politiky Chládkův konec nepřekvapuje: O poměrech v úřadu se vědělo

čtvrtek 28. května 2015 ·

Záměr premiéra Sobotky odvolat ministra školství Marcela Chládka českou politickou scénu nepřekvapuje. O údajně hrubém chování ministra k podřízeným, o kterém informovala Mladá fronta Dnes, se podle zástupců parlamentních stran vědělo.


Z článku ČT24 v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

"Když se tato aféra dostala na veřejnost, tak se nedivím, že sociální demokracie musela opustit stranickou loajalitu. Je dobře, že to premiér udělal bez toho, aby na něco čekal," podotkl předseda školského výboru Jiří Zlatuška (ANO). Sobotkův krok podle něj ministerstvu jen prospěje. V ČSSD navíc údajně už při vyjednávání o složení vlády byli lepší kandidáti, kteří "pro školství udělají více než jen PR", dodal s odkazem na Chládkovu častou snahu získávat mediální pozornost.

Ministr životního prostředí za ANO Richard Brabec potom odmítl Chládkovo tvrzení, že za jeho koncem stojí lynč médií vlastněných šéfem ANO Andrejem Babišem: "Jsem přesvědčen, že pan premiér by tak zásadní věc neudělal na základě jednoho novinového článku a bez toho, aby si některá fakta ověřil."

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.