4. 6.: Konference Vize vzdělávání: brána debatě otevřená

středa 13. května 2015 ·

V propojeném a rychle se měnícím světě je stále zřejmější, že vzdělávání není jen přípravou na konkrétní povolání. Mělo by také mladé lidi vybavit dovednostmi, které jim pomohou uspět v životě a zároveň přispějí k udržitelnému rozvoji společnosti. V souvislosti s připravovanými Cíli udržitelného rozvoje, které budou od letošního roku základním rámcem rozvoje pro svět i Českou republiku, připravila pracovní skupina složená ze zástupců nevládních neziskových organizací, vysokých škol i dalších institucí dokument, nabízející vizi vzdělávání pro společnou budoucnost.


Tento otevřený dokument – připravený na pozadí aktuálních debat o reformách českého vzdělávacího systému – předkládají k diskusi zástupcům soukromého sektoru, akademické obce a státní správy, protože spolupráce a partnerství jsou nejen základem udržitelného rozvoje, ale i klíčovými prvky v celoživotním procesu vzdělávání. Debata, na kterou vás tímto srdečně zveme, cílí především na zástupce businessu a jejich specifické požadavky na vzdělávání různých úrovní.

Konference se bude konat 4. června 2015 od 9 do 17 hodin v ERA svět, Jungmannovo náměstí 767, Praha 1.

Registrace možná do 2. června online.

Předběžný program:

8:45 – 9:00 Registrace

9:00 – 9:15 Úvodní slovo

9:15 – 9:30 Rozvojové cíle a vzdělávání (Michal Broža, ředitel IC OSN v Praze)

9:30 – 10:00 Budoucnost vzdělávání (Rut Bízková, předsedkyně Technologické agentury ČR)

10:00 – 10:20 Vize vzdělávání pro Česko (Petra Skalická, ředitelka vzdělávacího programu Varianty organizace Člověk v tísni a vedoucí pracovní skupiny Globální rozvojové vzdělávání při FoRS – Českém fóru pro rozvojovou spolupráci)

10:20 – 10:30 Přestávka

10:30 – 12:30 Panelová diskuse (zástupce Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy – tbc; Břetislav Svozil, ředitel základní školy v Deblíně; zástupce Czech Business Council for Sustainable Development – tbc)

12:30 – 13:30 Oběd a posterová sekce

13:30 – 14:45 Word café: tematické skupiny

14:45 – 15:00 Přestávka

15:00 – 16:00 Prezentace výstupů z pracovních skupin, diskuse

16:00 shrnutí výstupů, ZÁVĚR


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.