Ostrá fazolová polévka a jiné recepty od Kuchařky ze Svatojánu

středa 29. dubna 2015 ·



Kuchařka ze Svatojánu se zabydlela v českých kuchyních. Zamilovali jsme si její netradiční pojetí tradičních receptů, její smysl pro humor i zajímavé postřehy. Vy ji ještě neznáte?

Kuchařka ze Svatojánu a její foodblog

Výtvarnice na volné noze, která fotografuje, vyrábí vlastní kosmetiku, studuje starodávné recepty a následně je modifikuje, si před dvěma lety založila blog. Ten byl původně určen především jejím kamarádkám, které obdivovaly její kulinářské umění. Netrvalo dlouho a tuto svéráznou kuchařku si našly tisíce lidí, kteří rádi zkouší nové chutě.


Tip: Kuchařka ze Svatojánu sepsala své recepty do výpravné knihy, která obsahuje 282 receptů a 648 fotografií.

Inspiraci čerpá ve starých kuchařkách a upravuje podle vlastních nápadů. Její recepty sice čerpají z tradiční české kuchyně, ale masa se v nich nedočkáte – Kuchařka ze Svatojánu je totiž vegetariánka. Její recepty si získaly nejen vegetariány a vegany, ale každého, kdo chce zkoušet tradiční chutě v moderním provedení.

Nechte se touto také inspirovat a vyzkoušejte jeden z jejích receptů!

Recept: Ostrá fazolová polévka

Suroviny: 2 mrkve, 3 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, konzerva krájených rajčat, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, 2 konzervy bílých fazolí, petrželka, chilli paprička, 100 g fety

"Na oleji orestujeme dvě mrkve nakrájené na dlouhé špalíčky, přidáme 3 stroužky česneku pokrájené na plátky a krátce je osmahneme. Přidáme dvě jarní cibulky nakrájené i s natí a konzervu krájených rajčat. Přilijeme litr zeleninového vývaru, osolíme, opepříme a přidáme dvě konzervy scezených bílých fazolí. Zvolna vaříme do změknutí. Petrželku nakrájíme nadrobno, vidličkou ji roz mačkáme s jednou chilli papričkou a 100 g fety. Na talíři touto směsí posypeme horkou polévku."

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.