Přečtěte si: Jak Babišovo ANO zavrtělo Zlatuškou všestranné nejistoty

neděle 15. února 2015 ·

Byl to Jiří Zlatuška, někdejší senátor a rektor Masarykovy univerzity, kdo sestavil vzdělávací program hnutí ANO. Nikdo jiný mezi podřízenými Andreje Babiše nemá o vzdělávání valného ponětí. I přesto, že Zlatuška je v hnutí ANO na vedlejší koleji, snaha poslanců o jeho řízený odstřel je velkým překvapením.


Z komentáře Bohumila Kartouse ze společnosti EDUin v Hospodářských novinách vybíráme:

I přesto, že Zlatuška je v hnutí ANO na vedlejší koleji, snaha poslanců o jeho řízený odstřel je velkým překvapením. Zlatuškova kolegyně Dobešová, která se okamžitě přihlásila s ambicí vést školský výbor, je varováním ve smyslu "ano, může být hůř". Mnohem hůř. Její vyjádření o tom, že je třeba "skončit ve školách s hraním a přidat zase více mechanického drilu", je neklamným svědectvím o její odborné úrovni. Je ovšem pravda, že s Marcelem Chládkem by si paní Dobešová rozuměla rozhodně mnohem lépe než Jiří Zlatuška. I přes veškerou opatrnost, o kterou se bývalý rektor MU snažil, není možné nepovšimnout si v jeho kritice Chládkových kroků výrazného despektu. Despekt, který je ovšem oprávněný a Zlatuškou vždy - jak velí jeho akademická příslušnost - doložený.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.