Modelingová fotografie – mistrovství

středa 4. února 2015 ·

Modelingová fotografie od A do Z v jedné knize

Vůbec poprvé se světově známý módní fotograf a instruktor kreativního svícení Frank Doorhof rozhodl vzít čtenáře za oponu a odhalit všechny kroky jeho kreativního pracovního postupu při focení modelingových fotografií. Ten jej proslavil po celém světě a u fotografů je pro svou praktičnost, finanční nenáročnost a věcnost velmi oblíbený.



Frank Doorhof v této knize začíná tam, kde se rodí každé úspěšné focení: u výběru modelky. Naučíte se, jak najít ty správné lokace, poradit si s pozadím v ateliéru (tipy na skvělá pozadí doslova za pár kaček vám zaručeně vyrazí dech) a pracovat samostatně nebo v týmu se stylisty, maskéry a kadeřníky tak, abyste z každého focení získali kvalitní fotografie, kterých si publikum všimne.

Kromě toho se dozvíte úplně všechno o Frankových nastaveních světel, která jsou do detailu popsaná a rozkreslená v přehledných diagramech. U většiny fotografií budete šokovaní tím, jak jednoduše jich lze dosáhnout, aniž byste potřebovali hromady drahého vybavení. Kniha se navíc zabývá důležitými drobnostmi, které ostatní opomíjejí, včetně kalibrace monitoru a použití barevných terčů pro správné nastavení barev. Dozvíte se také, proč je expozimetr nezbytný k tomu, abyste pokaždé získali přesné a reprodukovatelné světlo.

A na konec vás čeká pouť po nejoblíbenějších retušovacích technikách, které Frank představuje ve srozumitelných krokových postupech tak, abyste je mohli ihned použít i na svých vlastních fotografiích. Tato kniha je prostě nezbytnou studnicí vědomostí pro každého, kdo to s modelingovou fotografií myslí vážně.


Frank Doorhof je nizozemský fotograf, který je známý svojí módní a glamour fotografií, a uznávaný expert přes kalibraci. Aktivně pracuje na komerčních zakázkách převážně pro hudebníky a luxusní módní společnosti, ale zbývá mu čas i na vlastní projekty. Ve svém ateliéru v Amsterdamu pořádá Frank workshopy a semináře a také přednáší na doprovodných akcích v rámci výstav Photoshop World a Photokina. Navíc se stal prvním evropským instruktorem online kurzů na výukových stránkách Scotta Kelbyho.

Doporučená cena 790 Kč. Knihu se slevou přímo od nakladatele zakoupíte na  www.albatrosmedia.cz.

Ukázky stran:







0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.