Swiss Talent Forum 2015 – Růst společnosti: Kam vede tato cesta?

čtvrtek 8. ledna 2015 ·

V kongresovém hotelu „Seepark“ ve švýcarském Thunu se ve dnech 30. ledna až 2. února 2015 uskuteční již 4. ročník přednášek, diskuzí a workshopů Swiss Talent Forum (STF). Pořadatelem akce je švýcarská nadace na podporu mladých přírodovědců, která má své sídlo v Bernu (Sweizer Jugend Forscht; www.sfj.ch).


Tématem letošního ročníku STF je „Smart Growth and Consumption“. Zúčastní se ho 70 studentů, kteří se setkají s odborníky z akademické sféry, z ekonomického a veřejného života. Během čtyř dnů budou mladí lidé diskutovat o růstové strategii společnosti, rozvíjet alternativní vize k současným modelům růstu ekonomiky a společnosti a hledat nápady a řešení pro trvale udržitelný rozvoj. Studenti jsou rozděleni do 10 skupin, které se zúčastňují diskuzí, poslední den je věnován workshopu – prezentacím studentských, týmových prací.

Českou republiku budou na STF reprezentovat dva studenti, účastníci celostátní přehlídky prací Středoškolská odborná činnost, která se konala v loňském roce v Plzni a jejímž organizátorem je Talentcentrum Národního institutu pro další vzdělávání. Martin Vondrák ze Slovanského gymnázia v Olomouci, který soutěžil v oboru Matematika a statistika, a Ondřej Theiner absolvent Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích, soutěžící v oboru fyzika.

Švýcarská nadace mladých přírodovědců byla založena v 70. letech minulého století švýcarským biologem, filozofem, antropologem, vrcholným představitelem tzv. německé autonomistické školy v biologii Adolfem Portmannem. Působil jako pedagog, později rektor Basilejské univerzity a věnoval se také osvětové činnosti. V roce 1967 ve věku 70 let se stal prezidentem prvního ročníku Národní soutěže švýcarské mládeže SFJ, v roce 1970 založil stejnojmennou nadaci, která se stala společensky uznanou vnitrostátní platformou pro rozvoj mládeže v přírodních a technických vědách.

Talentcentrum, NIDV

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.