Brazilské noci

čtvrtek 8. ledna 2015 ·

Jak tráví své večery a dny obyvatelé „žlutého domu“ v nejmenovaném městečku ve vnitrozemí Brazílie?

Jeden by se možná divil, jak moc to na pozadí zdánlivě všední maloměstské nudy vře, zvlášť když začne vyplouvat na povrch jistý dlouho utajovaný zločin. Většina hrdinů románu Brazilské noci je již v důchodovém věku a začínají na ně dorážet nejrůznější nemoci. Ale díky tomu, že místní lékárník Nico je blázen do přebalových letáků a s vášní zkoumá vedlejší účinky veškerých předepisovaných medikamentů, se i z hovorů o nemocích stává nečekaná zábava, ale také napínavá hra o přežití.


Ústředním hrdinou je Otto, který právě přišel o ženu Adu, s níž celé půlstoletí žil v harmonickém vztahu. Otto je bez Ady naprosto ztracený, protože ona udávala rytmus společnému životu, ona udržovala přátelské vztahy se sousedy. Po její smrti je nucen začít se o sebe starat sám a jen pomalu navazuje styky s okolním světem. A postupně se učí (a čtenář s ním) vidět nadšení, vášeň a radost tam, kde na první pohled vůbec nejsou.

Doporučená cena 229 Kč. Knihu s 15% slevou zakoupíte přímo od vydavatele na www.albatrosmedia.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.