Přečtěte si: Povinná školka aneb další prodloužení školní docházky

úterý 11. listopadu 2014 ·

Ve školství není dost peněz. Tedy v rezortu ano, ale nikoli tam, kde mají být – ve školách. Především základních a středních. Koneckonců sám jsem nedávno viděl ve sborovně prestižního a zcela zaplněného státního gymnázia velkou ceduli, cituji: „Vzhledem k finanční situaci školy – od 1. 11. zákaz nákupu čehokoli. Vaše účetní E. K.“


Z komentáře Václava Klause ml. v Novinky.cz vybíráme:

Přidejme další povinný rok, 0. ročník základní školy aneb povinný rok v mateřské školce. Všechny tři moje starší děti chodily do školky od tří let, protože jsme oba pracovali. Uznávám, že školka je pro dítě ve většině případů přínosem. Ale! Všechny tři děti milovaly, když šly domů hned „po o“. Proč má být školka povinná a bezplatná? Třeba tam, kde je maminka v domácnosti? Nebo to mají do nejbližší školky 5 km přes kopec a dítě hlídá babička nebo tisíc jedna dalších důvodů. Třeba to rodině organizačně nevyhovuje. Nástup dítěte do školy (či povinné školky) je také významný předěl pro život rodiny. Třeba nemůže jet na dovolenou v září nebo květnu.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.