Přečtěte si: Školství je nemocné a zkostnatělé, říká autor nové knihy

neděle 26. října 2014 ·

Stát za katedrou není jednoduché. Své o tom ví učitel a externí sportovní redaktor Vyškovského deníku Rovnost David Mach. Neobvyklým způsobem se proto rozhodl postavit se kolujícím legendám i křivým slovům veřejnosti směřujícím právě k učitelům. Po celý rok si zapisoval události, se kterými se v profesi setkal, ať už pro něj byly úsměvné nebo šokující. Nyní je vydal jako knížku s příznačným názvem Deník kantora.


Z článku Aleny Grycové ve Vyškovský.Deník.cz vybíráme:

Sám učí už osm let. „Říkal jsem si, že by pod pokličku měla nahlédnout i veřejnost. Má o nás představy, že jsme flákači a nic neděláme. Proto jsem asi před třemi lety začal zážitky zveřejňovat na sociální síti. Psát každý den hodinu není jednoduché. Vždy mi to vydrželo tak tři týdny a pak jsem toho nechal," popisuje. Když začal loni, rozhodl se vytrvat. „Najednou byl prosinec, měl jsem hodně čtenářů, tak jsem zkusil oslovit nakladatelství," vzpomíná.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.