Přečtěte si: Vláda pohřbívá vzdělání a Klaus nic nemění

sobota 25. října 2014 ·

Jmenování/nejmenování Václava Klause do čela Národní rady pro vzdělávání je pikanterií, jež nemá velkého praktického významu. Pokud by v ní byl, bylo by i slušné, aby jí předsedal. Problém není ve Václavu Klausovi, ale v ministrovi školství Marcelu Chládkovi. Vlastně nejen v něm.


Z článku Petra Kamberského v Lidovky.cz vybíráme:

O panu Chládkovi se Chlívku nechce psát už vůbec. Světové školství prožívá převratnou dobu. Většina populace už nestuduje tři roky, ani osm let, ale spíše patnáct (!) let. Jak oddělit vědecké školy od lokálních vyšších dívčích, které se však nazývají „vysokými“? Co si počít s tím, že naše děti ukončují střední vzdělávání později než děti v okolních zemí? Co si počít s tlakem angličtiny do výuky, co s tlakem tabletů a podobných mašinek? Co s devátými třídami?

Slyšeli jste Marcela Chládka říci něco důležitého zajímavého, podnětného – krom toho, že do školy ve Žďáru nad Sázavou, kde nemocná žena zabila studenta, poslal školní inspekci?

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
25. října 2014 v 23:27  

Chladek je brzda, skolstvi a vzdelavani nerozumi. Jako manazer je nula!

Ferda44 řekl(a)...
26. října 2014 v 20:14  

Souhlas s Unknow

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.