Poslanci zasedali v Národním institutu pro další vzdělávání

sobota 6. září 2014 ·

Členové podvýborů pro předškolní a základní školství a pro střední a vyšší odborné školství Poslanecké sněmovny vedených předsedou Petrem Kořenkem a předsedkyní Ivanou Dobešovou se ve čtvrtek 4. září 2014 sešli na své 3. společné schůzi v prostorách Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV) – přímo řízené organizace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Jednání se zúčastnil náměstek ministra školství Jaroslav Fidrmuc. Ředitelka NIDV Helena Plitzová seznámila poslance s činností Národního institutu pro další vzdělávání po transformaci s Národním institutem dětí a mládeže, ke které došlo 1. ledna 2014.


Nově formovaná organizace poskytuje vzdělávací služby, odbornou a metodickou podporu s celorepublikovou působností nejen v oblasti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků škol a školských zařízení prostřednictvím třinácti krajských pracovišť, ale realizuje i širokou škálu aktivit v oblasti zájmového a neformálního vzdělávání a v systémové péči o talentované a nadané děti a mládež.
Největší zájem poslanců vzbudila problematika systémové podpory a péče o talentované děti a mládež a kariérního systému pro pedagogické pracovníky.

Ze společného jednání vyplynula potřeba dalších setkávání a spolupráce.

Vlasta Kohoutová, NIDV

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.