EDUin přizval k debatě o Strategii 2020 expertku z OECD

čtvrtek 5. června 2014 ·

Kulatý stůl ke Strategii vzdělávání do roku 2020 proběhne příští čtvrtek za účasti expertky OECD, která se zabývá srovnáváním strategických vzdělávacích dokumentů vyspělých zemí.

Strategie 2020 je klíčovým dokumentem, který předurčí budoucnost vzdělávání v České republice. Proto se EDUin společně se SKAV rozhodl uspořádat debatu k tomuto dokumentu s co nejširším zastoupením odborníků. Protože je důležité, aby Strategie byla v souladu s evropskými trendy, přizval ke čtvrteční debatě v aule ZŠ Vodičkova i expertku na vzdělávací politiku z OECD, která se zabývá srovnáváním strategických dokumentů vyspělých zemí.
EDUin považuje za důležité, aby příprava Strategie 2020 byla podrobena i srovnání s podobnými strategickými dokumenty z jiných zemí. Proto po konzultaci s českým zastoupením u OECD přizval ke kulatému stolu expertku na vzdělávací politiku Annu Pons, analytičku Ředitelství pro vzdělávání a dovednosti OECD. Její účast na debatě i kulaté stoly samotné podporuje Nadace Open Society Fund.

Debata se odehraje v rámci pravidelných Kulatých stolů SKAV a EDUin 12. června od 10.00 v aule ZŠ Vodičkova 22. Pozvánku se seznamem otázek a pozvaných hostí najdete ZDE.

Dokument Strategie vzdělávací politiky České republiky do roku 2020 si můžete stáhnout ZDE.

Z debaty bude pořízen obrazový záznam, který bude veřejně dostupný na www.eduin.cz.

Silvie Pýchová, programová manažerka EDUin, řekla: „K diskusi o Strategii jsme záměrně přizvali zástupce bývalé i současné politické reprezentace ministerstva školství, stejně jako zástupce zaměstnavatelů a průmyslu. Přijde nám ale důležité, aby naše domácí debata byla konfrontována i s tím, jak příprava podobných strategických dokumentů probíhá v zemích, které jsou v tomto směru o něco dál. Proto jsme po konzultaci s naším zastoupením u OECD přizvali odbornici, která je schopná porovnat kvalitu, strukturu a cíle podobných dokumentů v různých zemích a hned na startu nám přispět radou, zda se vydáváme rozumným směrem.“

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.