Reakce ministerstva školství na zavádějící informace některých médií o platech pedagogů

sobota 19. dubna 2014 ·

V médiích se již poněkolikáté objevila informace o tom, že na účet některých pedagogů nedorazilo avizované navýšení platu. Ministerstvo školství tento týden dementovalo výroky některých zástupců krajských samospráv, že by prostředky neposlalo.

Ministr školství Marcel Chládek na tiskové konferenci ukázal zástupcům médií doklady o proběhlých platbách. V konfrontaci s tímto vyjádřením pana ministra pak již zmínění zástupci krajských samospráv přiznali, že peníze na účet opravdu dorazily. Proč se navýšení neodrazilo na učitelských platech, na to je nutné se dotazovat u zřizovatelů škol.

Je však třeba doplnit, že o způsobu doručení navýšení na účty zřizovatelů škol rozhodovali předchůdci současného ministra školství. Důkazem je i skutečnost, že první platba proběhla ještě před jmenováním ministra školství Marcela Chládka do funkce. Jeho administrativa tak ani nemohla o způsobu navýšení finančních prostředků rozhodovat.

4 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
19. dubna 2014 v 11:10  

A oni si snad někteří učitelé myslí, že ty dvě procenta navýšení dorazí každému kantorovi na účet? Tomu moc nevěřím, učitelé znají realitu našeho školství velmi dobře. Oni si to spíš myslí novináři. Takže pro ně:

1. tarifní tabulky se nezměnily
2. podle jistého praragrafu 6 se jimi ani ředitelé nemusí řídit
3. na školy, kterým ubyli žáci, dorazí méně peněz na platy i OINV než loni
4. na školách, kde přece jenom nějaké peníze navíc dorazí, je rozdělí do nenárokových složek ředitel podle daných pravidel tam, kde nějaká jsou, nebo podle své libovůle, tam, kde žádná nejsou

MM řekl(a)...
19. dubna 2014 v 11:52  

5. Ony nenárokové složky se budou škudlit minimálně do října, protože nikdo neví, kolik žáků bude mít škola v zářijovém "zahajováku". Ale spíše až do prosince, protože nikdo neví, jaké nečekané úsporné kroky si během roku nevyzpytatelné načálstvo (státní, krajské, obecní...) vymyslí.

Nicka Pytlik řekl(a)...
19. dubna 2014 v 22:27  

informace o tom, že na účet některých pedagogů nedorazilo avizované navýšení platu

Musím se podívat pořádně, ale asi bych si všiml i dvou korun po tolika letech beze změny...

Hezkyyy! V březnu +419 čistého! pod původním platovým výměrem.
Já padnu.

Unknown řekl(a)...
20. dubna 2014 v 9:54  

19. dubna 2014 22:27

Ať se dívám a dívám a dívám, plat stejný. Pravda, tarify se nezměnily.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.