Projekt ICT profesionál skončil, jeho výstupy budou dále využívány

sobota 19. dubna 2014 ·

Na konci února 2014 skončil po třech letech individuální projekt Komplexní podpora ICT koordinátorů na základních a středních školách (ICT profesionál), který byl realizován Národním institutem pro další vzdělávání a probíhal v osmi krajích ČR. V rámci projektu byl vypracován obsah 250tihodinového kvalifikačního studia pro ICT koordinátory na školách včetně studijních textů a e-learningové podpory.


Ve dvou ročních bězích bylo následně realizováno vlastní studium. Ve 45 studijních skupinách se ho zúčastnilo 487 zájemců. Obhajobou závěrečné práce a zkouškou před komisí úspěšně ukončilo studium 452 účastníků. Kromě kvalifikačního studia bylo realizováno i dílčí DVPP ve vybraných oblastech ICT. V rámci komplexní podpory byly nabízeny i konzultace, které probíhaly přímo na školách nebo on-line. Celkem bylo uskutečněno 49 konzultací, přičemž k nejvíce žádaným tématům patřila správa školní sítě a Moodle. Na závěr projektu se uskutečnil dvoudenní odborný diskusní panel - konference, kterého se zúčastnila téměř stovka ICT koordinátorů a dalších IT expertů. Kromě odborných příspěvků zde probíhaly workshopy, na kterých byla diskutována pozice ICT koordinátora na školách, standardy studia ICT koordinátorů a standard oblasti ICT v RVP. Závěrečné setkání i průběh celého projektu byl účastníky hodnocen velmi pozitivně. Za největší klady byla považována věcnost, potřebnost, odbornost a profesionální zvládnutí všech aktivit a řízení projektu.

NIDV bude výstupy projektu i nadále nabízet v rámci své běžné činnosti. Navíc se počítá s tím, že řada absolventů studia ICT koordinátorů bude přizvána k další spolupráci, při které budou moci dále rozvíjet svoje odborné dovednosti a využívat svoje zkušenosti.

Všechny aktivity projektu byly pro účastníky zdarma, neboť projekt by spolufinancován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.

4 komentářů:

MM řekl(a)...
19. dubna 2014 v 12:07  

Takže za 12 milionů se podařilo proškolit 452 koordinátorů z celkového počtu přibližně 5 tisíc škol.
To není málo.

Unknown řekl(a)...
19. dubna 2014 v 12:28  

a kdo kam bude při těch výstupech stoupat?

Nicka Pytlik řekl(a)...
19. dubna 2014 v 22:08  

za 12 milionů se podařilo

Jedna kvalifikační koordinátorohodina vychází na necelých 99 korun. To celkem jde. Vezmeme-li, kolik obecně prospěšných doprovodných akcí se navíc uskutečnilo. Ostatně, musíme brát v potaz náklady na všechny zprojektované ICT profesionály, ne jen na ty úspěšné.

probíhal v osmi krajích ČR

Prosím???

byla diskutována pozice ICT koordinátora na školách

A jak to dopadlo?
Obejde se v této technologicky kvasící době středně velká škola bez koordinátora?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
20. dubna 2014 v 11:28  

Tak z druhého pohledu - studium ICTK běžně stojí i přes 20 000 Kč - na "běžné" vysoké škole.
452 * 22 000 Kč = cca 10 000 000 Kč

namátkou: http://new.ccv.upol.cz/cz/rubriky/programy-celozivotniho-vzdelavani/

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.