Doučování je výhodný byznys. Kolem přijímaček může rodiče přijít na tisíce

středa 20. února 2019 ·

Sezona doučování vrcholí a lektoři nejrůznějších předmětů si mohou mezi klienty vybírat. Mezi předměty vede matematika a jazyky a zprostředkovatelé výuky se shodují na tom, že jde o nárazovou záležitost. Placenou pomoc s doháněním potřebného učiva nabízejí i vrstevníci. Najít se dá také doučování na míru, to je ovšem dražší. Sazby se pohybují podle města i lektora, dosáhnout může i pěti set korun na hodinu. Někde se jako hodina počítá i čtyřicet pět minut. Tématu se věnuje iDNES.cz.


Tereza Plachá(facebook.com)
„V současné době u nás pracuje 50 lektorů a tým se neustále rozrůstá. Všichni jsou studenti vysokých škol. Je to také jedna z mých podmínek. Mají totiž nejen dobré znalosti, ale ještě blízko k dětem. Nelíbí se mi klasické učitelské manýry, proto bych nerada, aby dítě přišlo ze školy domů, kde by ho čekala ještě druhá škola. Lektor je pro dítě či studenta spíše takový parťák, který mu pomáhá, a oba vidí, že to má smysl,“ říká v reportáži ředitelka a zakladatelka projektu „Mr. Tut“ Tereza Plachá.

Doučování pro sebe nebo děti je možné také najít na bazarech a inzertních portálech, kde jsou nabídky na vysvětlení cizích i programovacích jazyků, odborné předměty nebo stále z velké části i doučování hry na kytaru, klavír, housle nebo hudební nauku.

Ve většině případů nabízejí inzertní portály propojení s lektory, jako je to v případech typu Naucim.cz nebo Hudebka.cz. Zájemci tam najdou několik tisíc lektorů z celé republiky, kteří dohromady představují nabídku více než stovky předmětů, i těch odbornějších. Klienti pak platí přímo lektorovi, obvykle dvě stě až pět set za vyučovací hodinu, podle předmětu a místa doučování.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.