První počítač Intel formátu „2 v 1“ pro oblast vzdělávání

pátek 11. dubna 2014 ·

Počítač maximálně odolný proti pádu, prachu i vodě, který spojuje výhody tabletu a laptopu v jednom zařízení, ocení studenti v posluchárně, laboratoři i při exkurzi do terénu. V provozu jim vydrží celý den.


Společnost Intel představila svůj vůbec první referenční design pro vzdělávání Intel® Education „2 v 1“. Nabízí flexibilitu a mobilitu tabletu v kombinaci s produktivitou laptopu, takže studentům nabídne to nejlepší z obou světů v jediném zařízení. Pouhým stisknutím tlačítka se Intel Education „2 v 1“ promění z notebooku, na němž mohou studenti vytvářet referáty a prezentace, v tablet, který lze pohodlně používat při exkurzi do terénu nebo během sběru dat pro vědecký projekt.

Intel Education „2 v 1“ byl vytvořen s ohledem na studenta. Přístroj má čelní i zadní kameru, která usnadňuje učení a vytváření obsahu. Duální dokovací režim umožňuje nastavit počítač tak, že při psaní na klávesnici mají displej otočený k sobě, anebo naopak ke kolegům, aby mohli společně pracovat na projektu.

Intel Education „2 v 1“ s operačním systémem Windows* 8.1, který pohání čtyřjádrový procesor Intel® Atom™ Z3740D, nabízí téměř 8 hodin výdrže baterie v režimu tabletu a další tři hodiny při zapojení do základny s klávesnicí – díky tomu studentům vydrží v provozu celý den1. Počítač je navržen tak, aby byl maximálně odolný, dokáže přežít pád z výšky 70 centimetrů2, je odolný proti prachu i vodě, takže jej lze bez obav používat ve třídě i v terénu. Je vybaven antivirovým řešením McAfee Antivirus Plus, které zařízení dokonale ochrání a učitelé se studenty tak nemusejí ztrácet čas řešením problémů s viry.

K Intel Education „2 v 1“ lze snadno připojit lupu, která spolupracuje s aplikacemi v rámci balíku Intel® Education Software, jako je například Intel Education Lab Camera, jež je dostupným nástrojem pro prohlížení a měření mikroskopických i makroskopických položek. Rovněž je zde tepelná sonda spolupracující se softwarem SPARKvue umožňující různé experimenty. Softwarový balík též obsahuje nástroje podporující zvídavost studentů a umožňující jim prohloubit si znalosti napříč celou učební osnovou: například aplikace Kno™ nabízí studentům i učitelům přístup ke globální digitální knihovně čítající přes 225 000 vzdělávacích titulů.

„Intel spolupracuje s pedagogy po celém světě, takže si dobře uvědomujeme, jak důležité jsou pomůcky, které studenty zaujmou, podpoří je v jejich úsilí a umožní jim dosahovat skvělých výsledků ve škole i mimo ni,” prohlásil viceprezident marketingové divize Intelu a generální ředitel Intel Education John Galvin. „Náš nový referenční design nabídne studentům notebook i tablet, mezi nimiž se budou moci rozhodovat dle momentální potřeby. Pedagogům umožní vytvářet pro studenty interaktivnější a zábavnější výukové programy.”

O společnosti Intel

Společnost Intel (NASDAQ:INTC) je světovým lídrem v oblasti inovací informačních technologií. Navrhuje a vytváří nezbytné technologie, které tvoří základ výpočetní techniky po celém světě. Další informace o společnosti Intel jsou dostupné na www.intel.com/pressroom a http://blogs.intel.com.

1 Based on 10.1" LCD and defined brightness, Wi-Fi off, and camera disabled. Actual battery life may vary based on product settings, usage patterns and environmental conditions.
2 70 cm drop-resistance as a tablet and 50 cm drop-resistance as a tablet with docking; IP51 water-resistance and dust-resistance.

1 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
11. dubna 2014 v 8:51  

Před 6 a více lety, se vedly diskuse o OLPC. Namátkou:
http://www.ceskaskola.cz/2008/01/borivoj-brdicka-projekt-olpc-na-zacatku.html

Teď máme 2 v 1. Všechno to nakonec vyšumí.
Kde jsou dnes OLPC?
Kde budou za šest let 2 v 1?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.