POZOR! Přihlášky škol jen do 31. ledna! Hledáme mladé IT talenty!

středa 29. ledna 2014 ·

Společnost Microsoft odstartovala třetí ročník své největší soutěže pro české a slovenské žáky a studenty – Office Arena.


Společnost Microsoft zahájila třetí ročník oblíbené soutěže Office Arena. Soutěž patří mezi největší, které Microsoft pro studenty pořádá. „Office Arena dává studentům možnost otestovat si své dovednosti při práci s aplikacemi Office, naučit se lépe pracovat se softwarem a získat zpětnou vazbu pro další zlepšení. Dává tak studentům konkurenční výhodu pro další studium i budoucí zaměstnání,“ vysvětluje smysl soutěže David Frantík, ředitel pro sektor veřejné správy a školství, Microsoft ČR.

Microsoft dlouhodobě podporuje rozvoj dovedností českých a slovenských žáků a studentů při práci s počítači. Zatímco v minulosti stačilo umět software ovládat, dnes je potřeba umět jej využívat jako nástroj pro zpracování informací a do popředí se dostávají další schopnosti, jako je práce v týmu a schopnost prezentovat výsledky práce. Office Arena spojuje všechny tyto prvky a učí účastníky efektivněji využívat kancelářské aplikace Microsoft Office způsobem, kterým jim jednou může pomoci získat vysněné zaměstnání.

Kdo a jak může soutěžit?

Žáci druhých stupňů základních škol a studenti středních škol z celé České a Slovenské republiky se do soutěže mohou hlásit do 31. ledna 2014. Účastníci budou dokazovat nejen svou technickou zdatnost práce s aplikacemi Microsoft Office – Word, Excel, Powerpoint, OneNote – ale i prezentační a komunikační dovednosti prostřednictvím obhajoby své soutěžní práce. Soutěž proběhne ve třech kolech. První z nich je školní, následuje kolo krajské a poté celostátní, které je spojeno s finále i pro Slovenskou republiku. „Soutěžící pracují vždy na zadaném reálném projektu napříč všemi koly soutěže a postupně se ti nejlepší z nich propracovávají až do celostátního kola, kde prezentují své projekty před odbornou porotou,“ dodává David Frantík.

Téma, které budou studenti letos zpracovávat, bude zveřejněno po uzavření přihlášek do soutěže. V loňském roce měli čeští studenti úkol připravit naučný zájezd po České republice pro kolegy ze Slovenska, slovenští studenti zase připravili stejný typ zájezdu pro kamarády z Čech. Veškerá příprava zájezdu včetně všech dokumentů, podrobného itineráře, informací o jednotlivých místech a sdílení dat probíhalo a bylo prezentováno prostřednictvím technologií Microsoft. „Na česko-slovenském finále bylo pro studenty velmi zajímavé pozorovat, co si pro ně studenti ze “zahraničí” připravili. Navázali tak vzájemně kontakty a pobavili se,“ uzavírá David Frantík. Finále letošní soutěže proběhne na jaře.

Více informací o soutěži najdete zde: www.office-arena.cz

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
9. prosince 2013 v 15:46  

Termín soutěže je pro naši školu dost nevhodný. Při malém počtu hodin IT probereme všechny požadované aplikace až na konci školního roku.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.