Vyhlášení dotačního programu - Podpora aktivit v oblasti integrace cizinců na území ČR v roce 2014

pátek 4. října 2013 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s usnesením vlády č. 1266 ze dne 11. prosince 2000 o realizaci Zásad koncepce integrace cizinců na území České republiky a o návrhu Koncepce integrace cizinců na území České republiky a v souladu s návrhem Podpory integrace cizinců na území České republiky vyhlašuje na rok 2014 dotační program MŠMT „Podpora aktivit v oblasti integrace cizinců na území ČR v roce 2014“.


Oblasti podpory projektů a jejich stručná charakteristika
Projekty mohou být směrovány pouze na podporu žáků-cizinců ze třetích zemí pobývajících na území ČR. Nebudou podporovány aktivity pro děti-cizince z Evropské unie, ze zemí Evropského hospodářského prostoru a Švýcarska, žadatelů o azyl, azylantů a osob požívajících doplňkové ochrany.
2.1 Projekty na podporu výuky českého jazyka jako cizího jazyka pro děti a mládež- cizince
  • kurzy výuky a doučování českému jazyku jako cizímu jazyku - jazykové vzdělávání cizinců-dětí a mládeže jako prostředek k nabytí kompetencí, zejména kompetence komunikativní, jako klíčové podmínky pro jejich integraci;
  • formy a metody výuky českého jazyka jako cizího jazyka a zvyšování kompetencí
    v práci s žáky-cizinci pro pedagogické pracovníky všech stupňů škol bez ohledu na druh odbornosti vyučovaného předmětu;
  • tvorba a realizace moderních učebnic, slovníků, vyučovacích pomůcek a metodických příruček s přihlédnutím k aktuálním potřebám efektivního vzdělávání v českém jazyce jako cizím jazyce. Nově vypracované materiály by měly vycházet z materiálů již vydaných, navazovat na ně a doplňovat a rozvíjet tyto materiály.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.