Raspberry Pi - Uživatelská příručka

čtvrtek 24. října 2013 ·

Počítač Raspberry Pi vznikl původně proto, aby se děti (a zvídaví dospělí) mohly zábavným a snadným způsobem učit programování počítačů. Rychle se však změnil na robustní počítač velikosti platební karty, který se hodí k nejrůznějším úkolům: od přehrávání videí přes zábavu s hardwarem až po výuku programování!


Dvojice autorů, z nichž jeden stojí za vznikem tohoto malého počítače, vás s Raspberry Pi seznámí a postupně vám ukáže, jak jej zapojit, oživit, nastavit operační systém a zařadit do široké škály možných využití. Ať už se rozhodnete svou „malinu“ proměnit v kancelářský počítač, domácí multimediální centrum, webový server, nebo se na něm budete chtít učit programovat, nemusíte hledat jednotlivé postupy na Internetu. Uživatelská příručka obsahuje vše důležité, abyste svůj počítač Raspberry Pi mohli využívat na maximum.

Publikace vás mimo jiné naučí:

  • Připojit k Raspberry Pi klávesnici, myš, monitor a další periferie
  • Nainstalovat software
  • Ovládnout základy administrace systému Linux
  • Nakonfigurovat počítač Raspberry Pi
  • Vytvářet programy v jazycích Scratch a Python
  • Přeměnit Raspberry Pi na multimediální centrum nebo kancelářský počítač
  • Propojit zařízení s dalšími plošnými obvody
 Ukázky stran:





Knihu s 25% slevou zakoupíte do 31. 10. 2013 v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.