Přečtěte si: Za ředitelem stojí pětadvacet kantorů, protistrana zastává jiný názor

neděle 4. srpna 2013 ·

Kauza slánského gymnázia, která hýbe veřejností už celý rok, není ještě zdaleka u konce. Kvůli tomu, že se někteří absolventi školy, před dvanácti měsíci rozhodli v petici kritizovat práci ředitele školy Milana Dundra a poměry v zařízení a upozornit na žalostný stav budovy, podal ředitel trestní oznámení pro pomluvu na neznámého pachatele.


„I kdyby si ředitel stokrát myslel, že se jedná o pomluvu, udivuje mě, že na to použil trestní zákoník. Mohl se hájit v občanském sporu. O nikom se nemají říkat nepravdivé věci, ale používat na to represivní aparát státu, je nechutné. Proto jsem přijel do Slaného, aby v tom ti študáci nezůstali sami," vyjádřil například názor ředitel Národní technické knihovny v Praze, Martin Svoboda, účastník akce Udej bližního svého.

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
4. srpna 2013 v 10:10  

Jen je mi trochu divné, že za ředitelem stojí všichni pedagogičtí pracovníci? Vyvolává to řadu otázek. Že by se opravdu mezi nimi neobjevil jediný s jiným názorem? Nemají náhodou z ředitele strach?

obyčejná učitelka řekl(a)...
4. srpna 2013 v 14:56  

25 z 29!

Anonymní řekl(a)...
4. srpna 2013 v 17:31  

No tak hurá! Ale i to je podezřele moc.

Anonymní řekl(a)...
4. srpna 2013 v 17:41  

Nerozumím tomu, nedokáži ani odhadnout na které straně je pravda. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
4. srpna 2013 v 17:58  

Jak typické. Média zjistí problém, nic víc než jen to a odhadnou, že by to mohlo lidi pořádně rozpálit. Vznikne mela, lidi se rvou kdo má pravdu. Poté se ukáže, že skutečnost je někde úplně jinde - ale hlavně že se máme oč hádat. A mezitím se někde úplně jinde rozkrádá, korumpuje, zametají stopy, domlouvají megakšefty... a chechtá se plebsu, jak je naivní.

Pytlik Blaha řekl(a)...
4. srpna 2013 v 18:16  

odhadnout na které straně je pravda

Kritériem pravdy je od jaktěživa převažující součet vah funkcí respondentů.
Viz například film Světáci, 1969, fasádník Prouza:
"Pánové, když je mezi třema lidma jenom jeden rozumnej, tak nesmí - nesmí! - dojít k hlasování."

obyčejná učitelka řekl(a)...
4. srpna 2013 v 18:46  

A my furt a furt a furt chceme volby, dokonce i ty prezidentské...

Anonymní řekl(a)...
4. srpna 2013 v 23:03  

4. srpna 2013 18:46

Já chci volit, volit a volit "voly", pokud možno každých 6 měsíců. To proto, aby nestačili navázat "správné konexe" a masově nám tu milou zemičku nerozkrádali. Ignorant

Pytlik Blaha řekl(a)...
5. srpna 2013 v 2:16  

V nějakém novinovém článku jsem se dočetl, že několika učitelkám, asi těm, co stojí před ředitelem, byl snížen úvazek. Buď tedy podepsaly novou pracovní smlouvu nebo byla pracovní smlouva ze strany ředitele školy porušena. Už se ví, jak to je?

Pytlik Blaha řekl(a)...
5. srpna 2013 v 19:21  

A neznáte někdo někoho z tím sníženým úvazkem?
Doopravdy mne otázka (ne)naplnění jejich pracovních smluv zajímá. Pokud tedy odboráří už dávno neoprašují transparenty a nestloukají tribunu s pranýřem.

Pytlik Blaha řekl(a)...
8. srpna 2013 v 11:29  

A pomůže našim kolegům někdo?
Hálóóó ...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.