Evropský projekt zaměřený na spolupráci škol a firem hledá nové učitele pro školní rok 2013/2014

úterý 18. června 2013 ·


Evropský projekt Ingenious http://ingenious-science.eu, který se zaměřuje na spolupráci škol a firem, hledá pilotní školy na školní rok 2013/ 2014. Projekt, který řídí organizace European Schoolnet www.eun.org, hledá pilotní učitele v 17 evropských zemí včetně České republiky. Výzva se týká všech učitelů matematiky, přírodovědných a technických oborů na ZŠ i SŠ.

Hlavní náplní práce učitelů bude ve svých hodinách vyzkoušet několik inovativních výukových modulů vytvořených firmami, které jsou do projektu zapojeny. Učitelé zapojení do projektu budou součástí rozsáhlé evropské komunity učitelů (170 pilotních škol/učitelů ze 17 zemí) a budou mít možnost vyzkoušet si inovativní výukové postupy, kterými obohatí své hodiny.

Celou výzvu pro učitele naleznete na tomto odkazu http://ingenious-science.eu/web/guest/teachers. Zájemci musí na tomto odkazu vyplnit i on-line registrační formulář. Konečný termín pro vyplnění formuláře je 1. 7.  2013.

V případě jakýchkoli dotazů kontaktujte Dům zahraničních služeb, který plní roli koordinátora českých učitelů, kontaktní osoba Mgr. Barbora Grečnerová - barbora.grecnerova@naep.cz . Základní informace o projektu v češtině naleznete zde.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. června 2013 v 10:14  

Odkaz na info v češtině je nefunkční.

Janek Wagner řekl(a)...
18. června 2013 v 10:25  

Omlouvám se za chybu, opraveno.

Anonymní řekl(a)...
18. června 2013 v 21:50  

Zase nějaký tunel na peníze, ne?

Anonymní řekl(a)...
19. června 2013 v 17:42  

Učitelé a školy se přihlásí, že budou učit podle nějakých jim dosud neznámých metodik, materiálů, atd? Vždyť mají plán výuky schválený ředitelkou (ředitelem) školy a nějaké experimenty v průběhu školního roku, navíc neznámé, jsou buď něco navíc, nebo něco za něco.

Do projektu jsou přihlášena samá velká jména velkých a věhlasných firem, vypadá to slibně, jenže není vidět, co nabízejí a co budou dávat školy.

Nejlepší by bylo, kdyby firmy umožňovaly žákům jako dřív exkurze v provozech a pokud nechtějí aby jim po pracovištích couraly davy, tak by mohly poskytnou video exkurzi z typických pracovišť a některé zajímavé řešené problémy nebo prováděné pracovní postupy, výrobky, služby a činnost pracovníků, což by mohla být motivace a informace žáků ZŠ k volbě povolání.

Případně ukázaly, jaký software se používá (pro CAD, CNC stroje, apod.), řízení výroby, statistické vyhodnocování pokusů, způsoby hodnocení klíčivosti semen, vyhodnocování dlouhodobých pozorování, jaké tabulky a katalogy se používají, dodržování standardů, norem, zaučování pracovníků, pracovní postupy, podniková hierarchie a struktura firem, společenský a služební styk, služební tajemství, bezpečnost práce, atd....)

Pytlik Blaha řekl(a)...
19. června 2013 v 18:50  

budou učit podle nějakých jim dosud neznámých metodik, materiálů

To jako že náš rámcový vzdělávací program promítnutý do jednotlivých školních vzdělávacích programů se všemi proevropsky rozklíčovanými kompetence v souladu s Blůmovou taxonomií vzdělávacích cílů pro konkurenceschonost v 21. století není kompatibilní s evropskou unií?
Začíná se mi hroutit můj pedagogický svět.
A to nás do eu vpustili, když pomazánkové máslo NE?

Anonymní řekl(a)...
19. června 2013 v 20:45  

Myluju Pytlika Blahu!!Náš pedagogický svět je určitě kompatabilní :-)

Anonymní řekl(a)...
20. června 2013 v 10:20  

No já myslím, že náš pedagogický svět je špíš kompadebilní.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.