Dětská univerzita opět otevírá brány, na děti čeká opera, olympiáda i návštěva kostela

středa 19. června 2013 ·

Soudní síň, divadlo nebo kostel, všude tam se na podzim podívají a leccos zajímavého se dozvědí studenti Dětské univerzity. Její třetí semestr začne 2. října slavnostní imatrikulací. Rodiče mohou své děti přihlašovat již nyní, od středy 19. června.


Do série interaktivních zábavně-naučných přednášek jsou opět zapojeny všechny z osmi fakult Univerzity Palackého, malí vysokoškoláci tak nahlédnou pod pokličku pestré směsici vědních oborů. Během semestru je čeká mimo jiné povídání o šetrném chování na internetu, skládání opery, olympiáda ve smyslovém vnímání nebo simulovaný soudní proces.

„Seznámí se přitom nejen s akademickým prostředím univerzity a jejích pracovišť, ale podívají se i na další zajímavá místa. Hned během prvního výukového odpoledne například navštíví lanové centrum, týden nato si s Jitkou Jonovou z teologické fakulty prohlédnou kostel Panny Marie Sněžné a výuka se na podzim opět bude konat také v Moravském divadle,“ uvedla koordinátorka Dětské univerzity Iveta Elišková.

Podzimní semestr zahájí 2. října v aule přírodovědecké fakulty slavnostní imatrikulace, kde děti obdrží svůj první vysokoškolský index. Do něj budou malí posluchači po dobu deseti týdnů sbírat razítka za absolvované přednášky. Poslední středu před Vánocemi pak jejich studium završí slavnostní promoce, na níž převezmou diplomy.

Dětská univerzita je určena pro žáky základních škol ve věku od osmi do dvanácti let, do poslucháren nejstarší moravské vysoké školy na podzim usedne sto dětí. Výuka bude probíhat vždy ve středu, většinou od 15 hodin, přednášky v Moravském divadle budou začínat o půlhodinu dříve. Cílem výuky je hravou formou přiblížit dětem svět vědy a seznámit je s vysokoškolským prostředím. Výuka je realizována pod hlavičkou projektu „Univerzita Palackého – centrum vědy pro všechny (PopUP)“, jehož smyslem je popularizovat a propagovat u veřejnosti vědu a výzkum na univerzitě.

Rodiče mohou své děti přihlašovat od středy 19. června na webu projektu www.popup.upol.cz, kde v záložce Dětská univerzita najdou nejen přihlašovací formulář, ale také harmonogram podzimního semestru a další informace.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.