Úžasný vesmír

pátek 22. února 2013 ·

Jak vznikl vesmír? Z čeho se rodí hvězdy? Co je to pulzar? Jaká je struktura Mléčné dráhy? Z čeho se skládají Saturnovy prstence? To vše a mnoho dalšího vám prozradí právě tato kniha.

Člověk byl vesmírem přitahován od nepaměti. Obracel svůj zrak k hvězdné obloze a snažil se pochopit její zákonitosti. První mytické představy postupně vystřídaly vědecké teorie a dnes nám moderní technologie umožňují nahlédnout i do těch nejvzdálenějších koutů vesmíru, a postupně tak odhalovat jeho tajemství.


Vydejte se na úžasnou cestu za jeho poznáváním. V pěti částech vám tato kniha postupně představí vesmír za pomoci detailních a názorných ilustrací z nejrůznějších úhlů pohledu:

V části Co je to vesmír? poznáte teorie, které popisují, jak vesmír vznikl i jaký může být jeho zánik. Poznáte, z čeho se skládá na úrovni elementárních částic.

Druhá část Co ve vesmíru můžeme najít? vám následně představí jednotlivé vesmírné objekty. Poznáte tak například, jaké existují typy hvězd nebo jakým způsobem se utvářejí galaxie.

Třetí část je zaměřena na naši Sluneční soustavu. Detailně vám představí Slunce i všechny planety, které ho obíhají, neopomene ani asteroidy nebo komety.

Samostatná část je potom věnována Zemi a Měsíci a na závěr se dozvíte, jaká byla samotná historie poznávání vesmíru a jak se měnily naše představy o jeho uspořádání.

Ukázky stran:



 Vydal CPress, doporučená cena 299 Kč

Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.