Marcel Chládek: Opravdu Vás řídí Josef Dobeš, pane ministře Fialo?

pátek 1. února 2013 ·

Je skutečně ministerstvo školství plně v rukou současného ministra školství Petra Fialy? Nebo jsou některé jeho části řízeny pokoutně bývalými ministerskými funkcionáři?


Jako stínový ministr školství a předseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu P ČR považuji za velmi závažnou informaci z médií o tom, že bývalý velmi neúspěšný ministr školství Josef Dobeš, který svou neschopností a podivnými netransparentními praktikami připravil resort školství o miliardy korun z fondů EU, má nyní zcela zásadní vliv na rozdělování peněz pro oblast sportu. Pokud by se potvrdilo, že Josef Dobeš má ministra Fialu „zmáknutého“ a peníze pro sportovce rozděluje podle svého vlastního klíče - jak má podle médií slibovat v motivačním dopise pro příznivce Hnutí pro sport- pak jde nepochybně o zcela skandální situaci.

Je nepřijatelné, aby Josef Dobeš, který resort školství více než dva roky devastoval, měl dál jakýkoli vliv na jeho chod. Apeluji proto na ministra Petra Fialu, aby se veřejně jasně vyjádřil ke slovům exministra Dobeše o tom, že peníze pro sportovce, které rozděluje ministerstvo školství, de facto rozděluje on. Není možné tolerovat stav, kdy by více než 800 milionů korun rozděloval politik, který ve správě veřejných financí již jednou fatálně selhal.

Zdroj: ČSSD.cz

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
1. února 2013 v 22:49  

Peníze na sport nikdy nerozděloval ministr školství, ale mafiánské klany napojené na sport. Na náměstkovi pro sport se vždy musely shodnout sportovní svazy a ministr si nikdy nemohl jmenovat svého člověka nebo jen se souhlasem kmotrů.

Těch 800 milionů jsou ty, které slíbil Nečas Dobešovi za hlasování na podzim. 500 rozkradou svazy, 300 Hnutí pro sport.

Jenom opravdu netuším, jak je chtějí vytunelovat, když si o tom cvrlikají i vrabci na střeše. :-)

P. s.: Fiala to kryje - to pro ty, kteří si snad bláhově myslí, že je to poctivý ministr.

Anonymní řekl(a)...
2. února 2013 v 8:41  

Chládek komentuje větu, kterou podle médií řekl Dobeš. A je to zveřejněno na webu čssd.cz.

Tak to je fakt důvěryhodná informace.

Anonymní řekl(a)...
2. února 2013 v 10:29  

2. února 2013 8:41

Oněch 800 milionů pro nějaké Hnutí pro sport? Až Dobeš zaběhne stovku aspoň za 20 s, tak tomu uvěřím. Je to naprosto nesmyslné plýtvání vlády národního přemísťování do příslušných rukou. Ti dole budou šetřit jako blbci, bude se jim zvyšovat DPH, ... a za jeden hlas v poslanecké sněmovně 800 000 milionů? Tato vláda musí opravdu, ale opravdu rychle pryč!!! Už dnes je pozdě!

Anonymní řekl(a)...
2. února 2013 v 12:23  

myslí, že je to poctivý ministr

Ale p. Chládek není v žádném případě o nic poctivější. Až bude u moci, to uvidíme, kolik kamarádíčků mu stojí za zády. Dnes u nás nikdo poctivý do politiky nejde, protože
1. by ho ostatní smetli jako papírek
2. politika je boj jedné mafie s druhými mafiemi a kdo za sebou žádnou nemá, jako by nebyl. Bohužel, nejsme totiž vůbec žádná demokracie.
Tak ať aspoň stínovej nekecá.

Dobešově aktivitě zatím nerozumím, tak nebudu hodnotit. Ale není pravda, že vše zvoral. Právě on jako první ze spících ministrů rozvířil vody, začal věci zprůhledňovat a odhalovat průsery. Bylo jich tolik, že ho to zavalilo a nezvládl to.Ale úmysl měnit zaběhlé ne/pořádky mu věřím.

Anonymní řekl(a)...
3. února 2013 v 0:15  

odhalovat průsery?

Dát do vedení nedostudovanou holku a připlácnout jí statisícové odměny, 5x vyměnit vedení evropských fondů, nechat se i s rodinkou vyfotit za 70 000,- Kč z peněz daňových poplatníků, nechat ležet ladem 53 miliard z EU,..požívat titul "nejlepší ministr školství", rozrýpat školství neskutečným způsobem, ...doufám, že se jednou do těch tepláků za ty grázloviny dostane.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.