Přečtěte si: Brusel trestá české podvody s eurofondy jen shovívavě

pátek 21. prosince 2012 ·

Česká republika podvádí s evropskými fondy ve velkém. Vyplývá to z tajných dokumentů Evropského účetního dvora a Evropské komise, kterými disponuje nizozemský konzervativní deník de Trouw, s pátým největším nákladem v zemi. Kvůli těmto podvodům zmenší Evropská komise tyto fondy o 450 milionu eur, ale objem chyb je daleko větší. Evropská komise podvody bagatelizuje, píše list. Článek publikovaný v holandštině shrnul Jan Hudeček.


Tajný dokument popisuje, jak se podvádělo. Cena se dohodne předem. Projekty nejsou ohodnoceny podle ekonomického dopadu. Přesahují se rozpočty. Zadání zakázek je tak specifické, že jim může vyhovět jen jedna firma.(...)

V červnu dospěli k závěru, že 5,63 procenta prostředků z evropských fondů bylo použito nesprávně.

Evropská komise těmto závěrům neuvěřila. Zorganizovala vlastní kontroly, které usoudily, že podíl zneužitých prostředků byl vyšší. V tajné zprávě se mluví o "finančních korekcích" v řádu 10 až 25 procent. Zpráva Evropského účetního dvora je ještě přísnější a hovoří o chybovosti až 100 procent.

61 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
22. prosince 2012 v 10:58  

Všem úředníkům, kteří to způsobili, bych zabavila veškerý soukromý majetek a šli by sedět.
To jsou důsledky toho, že u nás se do funkcí a na státně úřednická místa dostanou politicky správní jedinci, kteří neumějí nic. Akorát krást a odklánět.

Anonymní řekl(a)...
22. prosince 2012 v 15:22  

Ale no tak, kdyby byla chybovost 100 %, tak by to spíše znamenalo, že podmínky Bruselu jsou prakticky nesplnitelné. Ten článek je poněkud svérázný ve stylu jedna paní povídala, bez jakýchkoliv konkrétních důkazů, že to těch víc jak 5 % opravdu je.

Pytlik Blaha řekl(a)...
22. prosince 2012 v 19:22  

kdyby byla chybovost 100 %,

tak by to znamenalo právě, že podmínky eu nejsou splnitelné místními čachráři a pleticháři, kteří se prostě neumí a ani nechtějí chovat průhledně a tak nějak civilizovaně.
Zhovadilost a buranství je v naší vlasti standardem. Kdoví, kam má vlastně směřovat ta urputná výchova k vlastenectví.

Anonymní řekl(a)...
22. prosince 2012 v 20:21  

jedna paní povídala

A republika je rozkradena tak důkladně, že školství vypadá jakoby vzorně.

Anonymní řekl(a)...
22. prosince 2012 v 21:50  

Brusel trestá české podvody s eurofondy jen „shovívavě".

Té „shovívavosti“ rozumím. Češi jenom chtěli rozkrást EU dotace a to se přeci daří! A krom toho, kdopak nám vlastně tu šílenost tisíců a tisíců zbytečných, přiblblých, tzv. projektů, které ještě nota bene u nás nevytváří projektanti a které se v takové kvantitě nedají ani kontrolovat, ani řídit, schválil? Hádejte! Můžete 3x.

VM

Anonymní řekl(a)...
23. prosince 2012 v 8:00  

školství je z nich zdaleka nejhorší

Anonymní řekl(a)...
23. prosince 2012 v 13:43  

Můžete 3x.

Modrorůžovky - ODS+ČSSD+TOP09+přisluhovači VV a LIDEM. Komunisty nevolím, tedy jsem zmaten.Korupce přece neexistuje, ale na co Bobeš použije oněch 800 000 000 neví ani Bůh.

Anonymní řekl(a)...
23. prosince 2012 v 15:22  

Evropská komise oficiálně nazývá tyto lsti "nedostatky ve fungování" českých kontrolních orgánů. Ale její vlastní tajná zpráva ze srpna tohoto roku nazývá věci pravými jmény. "Evropská komise nemůže výsledkům (českých) analýz a posudků věřit."

Čeští nejvyšší úředníci, neznalí ani terénu, pro nějž projekty píší, ani formálních požadavků na psaní takových projektů, stále selhávají. A pak, když je zle a mají napravit chyby, udělají pouze to, že ještě více zneprůhlední kontrolu.

Pošlete je už konečně na západ, ať se tam projekty naučí. Až bude na přijetí/nepřijetí projektu za desítky milionů záviset několik pracovních míst, atd., oni si to autoři - amatéři rozmyslí. A ještě by to chtělo, speciálně pro české podmínky, vyžadovat náhradu škod na společném majetku, až si z nás zase budou nějací ti vejlupkové chtít střílet. A konečně uznávání osobní odpovědnosti ministra za celý rezort.

Anonymní řekl(a)...
25. prosince 2012 v 16:53  

To už tady bylo a osvědčilo se to, posílat ročně 300 volů na západ. Jenomže tenkrát bylo jisté, že je nevrátí.

Anonymní řekl(a)...
26. prosince 2012 v 13:20  

Pro Pytlika Blahu

Pokud se někdo neumí chovat průhledně a civilizovaně, tak jsou to právě eurounijní úředníci, nikým nevolení eurokomisaři s měsíčními platy 700 000 Kč a čeští multikulturalističtí vlezdobruselisti, mezi které jste se právě zařadil. A chcete-li vidět zhovadilost a buranství, tak račte pohlédnout do zrcadla.
Velmi připomínáte postavu, kterou hrál pan Donutil ve filmu Pelíšky, stačí jen vyměnit Sovětský svaz a soudruhy z NDR za EU.

Anonymní řekl(a)...
26. prosince 2012 v 14:28  

26. prosince 2012 13:20

Při centrálním řízení, což EU musí provádět, létají třísky. Zrovna EU bych z toho nevinil. Konkurence je příliš tvrdá (USA, Japonsko, Čína, Rusko, Brazílie, Indie,..). ČR se musí podřídit, bez EU nejme naprosto nic. Je potřeba to vidět globálně.

Pytlik Blaha řekl(a)...
26. prosince 2012 v 17:58  

Velmi připomínáte postavu...

Šebka beru. Ještě bych jej, pro jistotu, šmrncnul Mašlaněm.
Tak, a teď ještě něco k těm týpkům, kteří na různých ministerstvech a dalších ouřadech ochotně zašantročí penízky přímo "naše", přes eu netavené, vy filmologu.

Anonymní řekl(a)...
26. prosince 2012 v 18:59  

multikulturalističtí vlezdobruselisti, mezi které jste se právě zařadil

Vůbec nechápu, proč očerňujete Pytlika za něco, co nenapsal. Člověk nemusí být příznivec EU, aby si uměl představit, kdo tady asi má větší díl pravdy. Jestli český úředník, který má před sebou zatrolené projekty k "povznesení našeho školství", plné chyb a přestupků, vracené, kritizované, špatně vymyšlené a podfuky se hemžící, nebo euroúředník, který není padlý na hlavu a ty levoty mu prostě docházejí a ukázal na ně.
Oni tihle lidi většinou umějí dobře počítat, víte.

V různých diskusích za posledních pár týdnů čtu odkazy na zahraniční zprávy. Upozorňují na vysoce nekalé praktiky českých politických špiček a celé vlády. Údajně je pověst české vlády tak nahnutá, že už ji nezvou vůbec na žádné významné jednání, ba přímo přístup zakázali. Naše média ale mají veto o tom psát. Divíte se ještě něčemu? Každou sebemenší snahu odhalit levárny, korupce a podvody BYCHOM MĚLI CHVÁLIT A POMÁHAT TĚM, KDO S NÍ CHTĚJÍ NĚCO DĚLAT. A ne buzerovat jednoho jihočeského kantora, který má díkybohu proříznutou pusu.

Anonymní řekl(a)...
26. prosince 2012 v 20:07  

No jestli je Pytlik kantor, tak by měl se svou profesí seknout, protože člověk, který se takto veřejně vyjadřuje, by neměl předstupovat před děti.

Anonymní řekl(a)...
26. prosince 2012 v 20:07  

Přátelé, jste vedle jako jedle. Problém není v tom, že čeští úředníci nesprávně nakládají s penězi, to totiž dělají všichni, kteří nakládají s penězi, které nevydělali vlastní prací.
Řešení není v tom, že bude ještě více eurobyrokratů, placených daňovými poplatníky, kteří budou kontrolovat státní byrokraty, rovněž placené daňovými poplatníky, kteří budou kontrolovat krajské byrokraty, rovněž placené daňovými poplatníky, atd., jestli správně nakládají (rozuměj: zbytečně utrácejí, kradou a podléhají korupci) s penězi daňových poplatníků.
Řešením je to, že kraje, státy i EU budou disponovat méně penězi, protože jedině tak jich rozkradou a zašantročí méně. Je to velmi jednoduché, když vám svěřím stovku, můžete mi ukrást nevýše stovku, nikdy ne tisícovku.
Problém všech pachatelů dobra je v tom, že se domnívají, že nejlépe vědí, co ti druzí potřebují a jsou skálopevně odhodláni těm druhým to dobro poskytnout – pochopitelně za peníze těch druhých – ať už chtějí nebo ne. A EU je, bohužel, celosvětovým pachatelem dobra.
Co potřebují jednotliví občané, to vědí jednotliví občané, nikdo jiný. Co potřebují jednotlivé státy, to vědí jednotlivé státy, protože to vědí jejich občané, nikoliv EU.

Anonymní řekl(a)...
26. prosince 2012 v 20:16  

Otřesný je Anonymní z 26. prosince 2012 14:28.

„Při centrálním řízení, což EU musí provádět, létají třísky“. Tak za prvé, EU nemusí centrální řízení provádět a jednotlivé státy nejsou třísky. To je absolutní omyl. Za druhé, když jsme vstupovali do EU, tak EU nám byla představována jako dohoda suverénních národních států, tvořených svobodnými občany, kteří se svobodně rozhodli vstoupit do volného sdružení států, které se dohodly uvnitř svého území umožnit volný pohyb lidí, zboží a peněz. Žádné euroústavy, žádné eurobondy, žádné fiskální a měnové unie, žádný centrální dohled nad národními bankami, žádné zákazy marmelád, pomazánkových másel či rumů, žádné kvóty podle pohlaví.

„ČR se musí podřídit, bez EU nejme naprosto nic“. ČR se samozřejmě podřídit nemusí a nic jsme právě proto, že jsme v EU a že si to řada dacanů, jako je Anonymní z 26. prosince 2012 14:28 o svém národu a státu myslí a média nás tím již přes 10 let masírují.

„Je potřeba to vidět globálně“. Toto je nejotřesnější. Režimy Stalina, Hitlera i Varšavská

Anonymní řekl(a)...
26. prosince 2012 v 20:22  

„Je potřeba to vidět globálně“. Toto je nejotřesnější. Režimy Stalina, Hitlera i Varšavská smlouva to také viděly globálně.

Anonymní řekl(a)...
26. prosince 2012 v 20:43  

Anonymní z 26. prosince 2012 18:59
„… nebo euroúředník, který není padlý na hlavu a ty levoty mu prostě docházejí a ukázal na ně. Oni tihle lidi většinou umějí dobře počítat, víte.“

Nějak jsem si nevšiml, že by někdo v EU uměl dobře počítat. EU má biliardové dluhy, eurozóna se několik let se potácí na hranici rozpadu a měnová i fiskální politika je naprosto sebevražedná. Tuším již po 18. nebyla schválena uzávěrka EU.

To, že euroúředníci kritizují naše úředníky je stejný princip, jako když velký distributor drog ve svém území postupně likviduje malé překupníky, aby mu nekazili kšeft.

Pytlik Blaha řekl(a)...
26. prosince 2012 v 20:51  

tak by měl se svou profesí seknout

Jde o to, koho přes co.

"Jsem hrdá na to, že jsem učitel, doktore Brustre, a jsem velice hrdá na tuto zemi a nesnesu, abyste jí zničil svou tupostí a taky záští a pitomostí. A proto doporučím čtenářům, aby Vám ukázali dveře. A teď jděte doktore Brustre, řekla jsem jděte!!"

Jen chvilku jsem se podíval na sváteční televizní noviny. Kromě autonehod, loupeží, vražd a dalších banalit jsem se dozvěděl také, že posudkový lékař odebral paní s párkinsnem nároky včetně jízdenek zdarma, aniž by ji kdy viděl, a že se matce samoživitelce tří dětí o velmi nemocnou tříletou dcerku starají členky sportovního týmu.
A to tu miliónky poletují sem a tam. Nějak mne ta hrdost na tu naši civilizovanou zemičku přechází trošku, vy hodnotiteli vyzrcadlený.

Anonymní řekl(a)...
27. prosince 2012 v 7:39  

26. prosince 2012 20:16

Milý pane, vládě ČR byla národem vystavena v 96% nedůvěra a to formou pětky. To vše za "zločiny" prováděné na českém národě. Tímto Vám sděluji, že nemusíte hájit korupci v ČR až takovým způsobem.

Anonymní řekl(a)...
27. prosince 2012 v 7:44  

"by neměl předstupovat před děti" - 26. prosince 2012 20:07


A vy by jste podle těch nesmyslů (Made in Hajek),které tady prezentujete, neměl vůbec předstupovat před lidi. Pozor ať vám nepraskne cévka v hlavě.

Anonymní řekl(a)...
27. prosince 2012 v 7:57  

Režimy Stalina, Hitlera i Varšavská

No, srovnávat zrovna fašistické Německo a komunistický SSSR s EU?
Kolik Vám za tuto propagandu platí vládní kmotři?

Anonymní řekl(a)...
27. prosince 2012 v 19:44  

Antibruselisto 27. prosince 2012 16:16,

nejsi ty čirou náhodou z naší septimy A nebo oktávy B? Ti, když jimž začnu nadávat, že odevzdali připitomělé a zmrvené projekty, na něž ani známkovací škála nestačí, mě začnou obviňovat z politické úchylnosti (v první třídě jsem moc doleva, ve druhé příliš doprava)..?

Pytlik Gray Blaha řekl(a)...
27. prosince 2012 v 19:53  

zase mrkněte do zrcadla

Všeho jsem nechal a hned k zrcadlu běžel. Vždycky jsem si myslel, že svůj obličej, na rozdíl od mnoha jiných, a zvláště pak některých přispivatelů zde, znám. Ale to, co jsem spatřil, mi vyrazilo dech. Hotový obraz Doriana Graye. Vlasy umaštěné lubrikantem, vrásčitá jízlivě se šklebící hnědo rudá tlama. Zkrvavené uši a nos, lubrikántu více bylo třeba. Tak takhle vypadá zhovadilý euroburan, uzurpující suverenitu a devizové rezervy členských států bez výjimky!? No fuj!
Póósledníí bííítvá vzpláálá...brekeke

Anonymní řekl(a)...
27. prosince 2012 v 22:14  

27. prosince 2012 16:16

Co o poletujících milionech, jste blázen? Celý národ ví o poletujících miliardách na soukromých kontech v daňových krajích. Asi jste už moc starý, tak zřejmě špatně vidíte a slyšíte. Slova jako korupce, tunelování, odklánění, krádeže,...nespadla ze stromu, jsou denní realitou a již toho má většina obyvatel plné zuby.

Anonymní řekl(a)...
28. prosince 2012 v 6:05  

vlezdobruselisté,

Ano takto mně nadával jeden z příznivců USA. Strašně se divil, že USA jsou federativní republika. Tak jsme mu vysvětlili, že jedině spojená Evropa (vůbec by nevadilo slovo federativní)má v dnešním světě šanci hospodářsky konkurovat. Nejsme a nebudeme nikdy Švýcarsko a Norsko. Jsme bohužel jen rozkradené a vytunelované Česko. Ambice některých fanatických nacionalistů jsou zhoubou tohoto národa.

Anonymní řekl(a)...
28. prosince 2012 v 13:18  

Pro anonymní z 28. prosince 2012 6:05

Kokám, že jste si přivstal. Označení vlezdobruselista není nadávka, ty zde při nedostatku rozumných argumentů používá jistý Pytlik Gray Blaha (např. 22. prosince 2012 19:22 – „Zhovadilost a buranství“, 26. prosince 2012 17:58 – „vy filmologu“, 26. prosince 2012 20:51 – „vy hodnotiteli vyzrcadlený“), ale označení živočišného druhu, který vzhledem připomíná člověka, ale je naprosto bez svobodné vůle a k jakékoliv činnosti, včetně fysiologických potřeb, potřebuje směrnice a prováděcí pokyny od úředníků z Brusel, parlamentu, senátu, vlády, kraje, regionu a uličního výboru.

Dále si plete pojmy vlastenectví a patriotismus s pojmem nacionalismus a ten zase s pojmem nacismus. Jakákoliv pochvalná i neutrální zmínka o státu, jehož je občanem, či o národu jehož je příslušníkem, v něm vyvolává vysoce negativní myšlenkový výron, pochopitelně v souladu se všemi směrnicemi a pokyny Bruselu, z kterého pak čerpají energii všichni ostatní vlezdobruselisté a tak se vzájemně potencují.

Ambice vlezdobruselistů jsou zhoubou evropské civilizace.

Anonymní řekl(a)...
28. prosince 2012 v 13:41  

Hele, politologu, tady jste na serveru českého učitelstva, a to musí dbát zásady neutrality politických postojů!
Víte vy, jak dopadne učitel, který nosí jednu barvu kravaty? Udělají mu barevnou diagnozu a je vyhozen pro nadbytečnost, tak nám tady nečeřte vody. My jsme politicky neutrální a rozčílíme se, jen když nějaké nemehlo vládne politickými prostředky, ale přitom neumí ani sepsat projekt. Přiznejte se, kolik těch paskvilů máte sám na svědomí?

Anonymní řekl(a)...
28. prosince 2012 v 15:31  

vlastenectví a patriotismus

Nejsem hrdý na české zloděje, kteří masově rozkrádají ČR. Tak s tím vlastenectvím běžte do prči. V případě jakéhokoliv konfliktu nemíním se zbraní v ruce bránit majetky českých tunelářů.

Anonymní řekl(a)...
28. prosince 2012 v 15:38  

28. prosince 2012 13:18

Doufám, že nejste učitel. To okamžitě stahuji své děti z takové školy na jinou, kde mají normální učitele. A funkce ředitele? To si ani tu hrůzu nedokáži představit.

Pytlik Blaha řekl(a)...
28. prosince 2012 v 19:08  

Teda já se vyloženě bavím. Přisouzená role evropského internacionalisty mi vyloženě sedí. Mně, zarputilému nacionálnímu xenofobovi. A to jen proto, že ti místní pitomci nejsou schopni dostat peníze, které jsme už do eu poukázali, zase zpátky do země, protože ten proces pojímají jako zajímavý odklon do vlastní kapsy. Asi se nějak špatně vyjadřuju.
Ty "pitomce" také nepojímám jako nadávku, ale jako charakteristiku, popis schopností.
A za ty opravdové nadávky, jako "filmolog" nebo "vyzrcadlený hodnotitel", se omlouvám. To jsem se fakt utrch.

Anonymní řekl(a)...
28. prosince 2012 v 20:35  

"pochvalná i neutrální zmínka o státu, jehož je občanem, či o národu jehož je příslušníkem, v něm vyvolává vysoce negativní myšlenkový výron"

Tak povídejte něco o národní hrdosti za poslední 2,5 roku. Těch negativních 96% proti vládě a dostatečná, kterou vládě udělili ekonomové je názorným příkladem neschopnosti cokoliv řídit.

Pytlik Blaha řekl(a)...
28. prosince 2012 v 21:16  

Kokám, že jste si přivstal.

Abych byl v obraze:
vypadlo vám tam "u" nebo "v"?

Promiňte, takový hloupý vtip na odlehčení. Je tu dusno jak na koaličním jednání tvůrců našeho pytlikobytu.

Anonymní řekl(a)...
29. prosince 2012 v 13:42  

Pro Pytlika Blahu
díky, to mě fakt potěšilo, že už nejsem sám sto se rozhodnout, jestli „u“ nebo „v“. Oboje pasuje. Někdy si zkusím místo koukání kvokat, o výsledku Vás budu informovat.

Přečtěte si http://www.reflex.cz/clanek/nazory/48698/samonasiraci-aneb-agrese-na-webu-i-v-ulicich-proc-jsou-internetove-diskuse-zumpa.html

Pytlik Blaha řekl(a)...
29. prosince 2012 v 17:39  

Přečtěte si
Jste pro, nebo proti anonymním diskuzím na internetu?

kvok

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 3:16  

Anonyme, jež jste napsal toto:

"Jakákoliv pochvalná i neutrální zmínka o státu, jehož je občanem, či o národu jehož je příslušníkem, v něm vyvolává vysoce negativní myšlenkový výron…"

Navrhuji vám následující soutěž. Já zde napíši jeden důvod, proč si tohoto státu naprosto nevážím, vy jeden proč ano.

Uvidíme, komu argumenty dojdou dřive.


Můj první tah: Janoušek na svobodě, Roman Smetana ve vězení.
(Pokud nevíte, kdo je Janoušek: Je to ten pán, co řidil pod vlivem návykových látek, způsobil nehodu, zranil řidičku a od nehody ujel. Vyšetřován je na svododě. Proč?)

Tož teď vy chvalte!

Pacák

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 8:13  

30. prosince 2012 3:16

Já budu pokračovat. Pavel Bém -opencard. Návrat ztraceného syna do ODS. Vláda se hroutí a je potřeba každý hlas. Miliarda sem, miliarda tam. Do vězení s ním? Ne, jeho hlas je důležitý pro udržení koryt a korýtek.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 8:41  

29. prosince 13:42
Cituji z článku, na který upozorňujete:
"Je to také první vláda, která opravdu pohnula s korupcí, která je nyní trestána, tudíž viditelnější. Samonasírači, místo aby to ocenili, považují tuto viditelnost za charakteristický rys právě této vlády. Kdyby o korupci pokrytecky mlčela, asi by si vysloužila méně kritiky."
S tímto názorem Vy souhlasíte?
Kultivovaná diskuse se mi líbí - příspěvky pana Blahu jako takové vnímám.

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. prosince 2012 v 10:57  

Platy manažerů prodělečných podniků versus nemocné a hendikepované děti odkázané na různé sbírky a milodary.
TRUMF!!!

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 11:38  

Henychova matematika. Už ji učité?

Pacák

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. prosince 2012 v 11:56  

Už ji učité?

Ano! Henychův postulát mne vyloženě okouzlil:
"Oprávněnost matematického postupu je věcí právního názoru."
Jak prosté, jak revoluční!

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 12:12  

Když už odkazy na články - dovoluji si doporučit něco z vysílání TV - cyklus Hyde Park Civilizace díl s Františkem Koukolíkem. S různými tématy /nejen/ na České škole nepřímo souvisí.
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark-civilizace/29.9.2012/

poste.restante řekl(a)...
30. prosince 2012 v 12:44  

Já zde napíši jeden důvod, proč si tohoto státu naprosto nevážím, vy jeden proč ano.
Uvidíme, komu argumenty dojdou dřive.


No to je snad jasné. Plyne to z podstaty.

Ale je zde jeden opomíjený fakt.
Stát, to jsme my občané.
Není žádné já a stát.
Je pouze já a stát, jehož jsem nedílnou součástí.
Nevážím-li si svého státu, nevážím si tedy ani sám sebe.
Vždy platí otázka: "A co jsem udělal já pro to, aby tomu bylo jinak a lépe?"

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 13:33  

To je hezké, opravdu hezké, jak se nám tu Pytlik Blaha a ostatní nespokojenci rozkvokali.

Děkuji za příspěvek poste.restantemu. Když se tu vám kvokačům nelíbí, tak využijte jedné z četných výhod kapitalismu a vypadněte odsud. Nikdo vás tu nedrží. Doporučuji Brusel, je plný inteligentních úředníků. Podrobnosti na http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-bruselsky-zlaty-dul-df4-/p_zahranici.asp?c=A121227_165228_p_zahranici_wag.

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. prosince 2012 v 17:03  

vypadněte odsud

Kam bych vypadával, prosimvás!? Včera jsem se byl podívat v Matičce. Kolik já tam napočítal ruských obchodů. Ne s těmi matrjoškovými cetkami, ale nastajáščich.
Stačí počkat ještě pár let a jsem doma. To bude teprvá mazec.

poste.restante řekl(a)...
30. prosince 2012 v 19:51  

"Když se ti nelíbí, tak jdi jinam."

Kolikrát jsem jen už tento "argument" slyšel. Většinou je příznakem jisté impotence.
Téměř vždy mám pocit, že když mne někdo posílá "jinam", on sám právě odtamtud přichází.

Podívejte, jsou lidé, kteří patří mezi notorické nespokojence, kterým nic není dobré. V takovém případě je podobný přístup odůvodnitelný.

Ale jinsk má každý právo na kritiku institucí financovaných z veřejných zdrojů. A každý má právo ukázat, nebo alespoň popsat ostatním, jak to dělat lépe.
Se stavem věcí veřejných nemůžeme být spokojeni ani u nás, ani v EU.
Ale je to náš stát a nyní i naše EU. Chtělo by se říci i naše planeta.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 19:55  

„Stačí počkat ještě pár let a jsem doma.“

Teď jste se odhalil Pytliku. Vy jste ruský agent a připravujete novou okupaci našeho státu. Fuj.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 20:03  

Mýlíte se poste.restante.

1. To, že je něco odůvodnitelné, ještě neznamená, že je to omluvitelné.

2. Je to náš stát, ale ne naše EU, nýbrž náš stát je EU péčí Pytliků a jemu podobných, výše dávicích svou zlobu, jedinců.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 20:37  

30. prosince 2012 8:41

Je to také první vláda, která opravdu pohnula s korupcí,.....ou,ou,ou - to byl ale pěkný sen, škoda že je to nejhorší vláda od roku 1989. Kdo totiž nekrade, ten není Čech. Hop, hop, hop.

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. prosince 2012 v 20:38  

jste ruský agent

Jestli, tak s dovolením spící, trojitý, po čertech dobře maskovaný, ale bohužel už zadávený.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 20:42  

V zastoupení zájmů P.B. z EU tímto zveřejňuji návrh na epitaf:
Když tě lidi kopou do zadele znamená to, že jsi o krok před nimi.
Samozv. tisk. mluvčí pana P.B. Aljoša Sumka-Měšok, v.r.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 20:43  

30. prosince 2012 20:03

Byl jsem nyní v Rakousku a Německu. Setkal jsem se tam se spoustou lidí, všichni se k nám chovali slušně, usmívali se na nás, na veřejných záchodech bylo čisto a byly zadarmo, v prodejnách samé kvalitní zboží,... Já se opravdu přimlouvám za EU, je to opravdu lepší než Albánie, Kosovo (u těchto našich "přátel" se totiž krade ještě více než u nás). Nechci být Kosovem uprostřed Evropy.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 20:48  

vypadněte odsud.

Jejej, naposledy mě vyhazovali ze školy v roce 1988 soudruzi. Nejste to náhodou vy soudruhu řediteli, který nás nyní znovu vyhazuje? Já to říkal už v roce 1989/1990 - staří bolševici se opět vracejí a vyhazují!!!

Pytlik Sevastopolovič Blaga řekl(a)...
30. prosince 2012 v 20:58  

usmívali se na nás

Patrně jste pobýval spíš ve vnitrozemí, ne?

návrh na epitaf

Hezký počin, Aljošenko. Děkuji.
Je přemítám, kterak lze nakopat člověka tam, kde je.

poste.restante řekl(a)...
30. prosince 2012 v 21:04  

Ad 1. Zcela záměrně jsem použil slovo odůvodnitelný a nikoliv omluvitelný. Rozdíl si uvědomuji a tudíž se nedomnívám, že bylo slovo použito nesprávně. Říci hlupákovi, že je hlupák, je často odůvodnitelné. Ale může se tak dít formou, která je neomluvitelná.

2. ČR je členským státem EU. Volíme europoslance a máme svého eurokomisaře. JE to tedy i naše EU.
Není mým omylem, pokud se to některým nelíbí. Je i v našem zájmu, aby Unie fungovala dobře a je chybou i naší, pokud tomu tak není.

BTW: Nikdo nás nenutil do EU vstupovat. Ale myslet si, že máme nějakou alternativu, která by pro nás byla výhodnější, je směšné.
Myslí si někdo, že Němci se s Francouzi spojili po staletích válek z důvodů nějakého náhlého vzplanutí přeshraniční lásky?
Je to prostý ekonomický kalkul. Samostatné evropské státy nemají šanci vzdorovat ekonomické síle USA, nebo Asie.
Samostatnou ČR jednoho dne rozdají zaměstnancům nějakého čínského koncernu jako vánoční prémie.
Takže vážně nechápu, na co že si to kdo chce hrát.

P.S.: Nechtěli by se naši anonymní diskutující nějak identifikovat? Stačilo by třeba X a Y.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 21:21  

P.S.Blago: více do vnitrozemí, hloubějc to vždy jde, když se chce, rezervy se vždycinky najdou. Natlačit, zatlačit, zmáčknout. A v těch prostorách je k nalezení všechno, co kdo kdy ztratil - mládí, zdraví, zaměstnání, atd. Universum.
K tématu odhalení identity:
co se mě týká, odhaluji už pouze krčky na zubech - i to nedobrovolně.
Aljoša.
K tématu článku: o prospěšnosti členství v EU to myslím ani příliš nebude, akcentovaně vnímám slovní spojení "české podvody" - což se mi jeví jako sitzen.

poste.restante řekl(a)...
30. prosince 2012 v 22:01  

Tak tak. Celý problém je v tom, že jsme nejdřív nějaké peníze do EU odeslali a nyní máme šanci část z nich zase dostat zpátky.
Jenže to neumíme. A když tak ne poctivě a na smysluplné účely.

Kdyby ty peníze nešly přes Brusel, mohli jsme si je tady hezky v klidu rozkrádat sami a nikdo by nám do toho nekecal.

Aljoša
Pokud jste reagoval na mne, pak upozorňuji, že jsem vyzval k identifikaci, myšlené jako odlišení od ostatních a nikoliv jako přiznání identity.
Aljoša, Pytlík Blaha, poste.restante, nebo třeba Ignorant úplně postačuje.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 22:23  

Pane poste.restante - jasně, já vím - v jiném spojení by ale nešlo odprezentovat ty krčky na zubech - to bylo jakože o tom, že existují i jiné trable, nežli eurofondy.
S úctou /opravdu ale!/
Aljoša - anebo Marfuša? ani nevim :-)

poste.restante řekl(a)...
31. prosince 2012 v 0:08  

Aljoša
Těší mne. Nápodobně.

existují i jiné trable, nežli eurofondy
Vždy když vedu podobné diskuse o věcech zásadního významu, uvědomuji si současně, že tak činím v teplé, vytopené místnosti, jsem sytý a nemusím řešit, co budu jíst zítra, jsem vcelku zdravý i díky solidní zdravotní péči, měl jsem možnost vystudovat vysokou atd.
Už jen to, že mám pitnou vodu ve vzdálenosti menší než 5 metrů, je přepych, který nemá většina obyvatel planety.
Což ale neznamená, že si mám nechat od zlodějů rozkrádat zdroje svého státu a nechat darebáky, aby dělali, co se jim zlíbí.

Pytlik Blaha řekl(a)...
31. prosince 2012 v 0:49  

že si mám nechat...darebáky, aby dělali, co se jim zlíbí

No, a je to tu, pane poste.restante.
Jste obžalován, současně shledán vinným ve věci zhoubného čekého multikulturalistického vlezdobruselismu a odsouzen k vypadnutí odsud doporučeně do Bruselu.
A koukejte sebou hodit, než propukne Sibérie i tady. Něco tuším.

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2012 v 12:02  

"Když se tu vám kvokačům nelíbí, tak využijte jedné z četných výhod kapitalismu a vypadněte odsud. Nikdo vás tu nedrží."

Vy asi nejste bezdomovec. Pokud pišete ze Strakovky, Sněmovní, nějakého ministerstva nebo podobných žump, uvědomte si: Pokud by vaši rady vuužili všichni nespokojení, museli byste se okrádat pouze mezi sebou. Svobodná možnost legalizovaného okrádání je jedna z "četných výhod" čechistánského kapitalizmu. Jaké jsou ty ostatní výhody?

Pacák

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.