Marcel Chládek: Politická korupce oživuje český sport? Smutná zpráva pro všechny!

pátek 30. listopadu 2012 ·

Je to smutná zpráva pro český sport i pro občany naší země. Utajená zpráva o tom, kolik „investoval“ premiér Nečas a ministr financí Kalousek do svého přežití, je na světle božím. Podle médií za svoji podporu vládní koalici „inkasoval“ bývalý exministr školství, exčlen Věcí veřejných a exzaměstnanec soukromé bezpečnostní agentury ABL Josef Dobeš 800 milionů korun. Lépe řečeno, tolik peněz díky Dobešově bezpáteřnosti, politické bezskrupulóznosti a schopnosti zvednou za slíbené dobré bydlo ruku pro kohokoliv, získal český sport.


Zpráva o této politické korupci a nakupování hlasů pro klíčová hlasování jen potvrzuje nepřijatelný politický styl současné pravicové vlády. Priority o vzdělané společnosti, rozvoji vědy a výzkumu, hospodářském růstu či podpoře ekonomiky byly dávno nahrazeny prostou snahou udržet se u moci, ať to stojí, co to stojí. Propadající se vzdělanost, ústup na vědeckém poli, skomírající čerpání peněz z fondů EU, propadající se ekonomika – to vše je Nečasově vládě ukradené. Navzdory nesouhlasu ČSSD, široké i odborné veřejnosti, odborům i občanským sdružením, pokračuje Nečasova vláda v devastování naší země.

Je tedy zpráva o mimořádné odměně, kterou získal český sport díky politické korupci ministra Dobeše, alespoň dobrým poselstvím pro český sport?

Jsem přesvědčen, že nikoli. Je totiž velice smutné, že na český sport, který je dlouhodobě opomíjen, finančně přehlížen a bagatelizován, si vláda vzpomene až po nedůstojném politickém kšeftu.

Český sport by neměl čekat na další politické rošády, kšefty a utajené dohody. Měl by být podporován státem systematicky a zcela transparentně tak, aby se podobné podloudné obchody s dalšími Dobeši vyloučily.

Sociální demokracie proto prosazuje systémovou změnu podporu sportu, jsme pro to, aby sport získával násobně více peněz z hazardu a byla pro něho vytvořena trvalá rozpočtová kapitola na ministerstvu školství. Pro rozvoj sportu je potřeba také maximálně využít nabízených peněz z fondů EU, kterými Nečasova vláda tak velkopansky opovrhuje.

Mise Josefa Dobeše do hlubin českého sportu tak začala neveselým politickým kšeftem. Všichni, kdo mají sport alespoň trochu rádi, se musí mít na pozoru. Pokud totiž Dobeš předvede jen poloviční formu, jakou aplikoval coby ministr na MŠMT, pak dostanou sportovci opravdu těžký direkt.

Zdroj: ČSSD.cz

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2012 v 5:22  

Je z toho fakt na blití. Vláda národního rozkrádání udělá pro zachování koryt cokoliv. Kolikrát už Bobeš jako ministr prokázal,jak lze rychle a snadno rozfofrovat státní peníze, peníze daňových poplatníků.

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2012 v 12:07  

CHládek vytvrvale kope do mrtvoly, že by se živých bál? Nebo je jen Fialův hysterický pudlík?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.