Bla bla bla - Co dělat, když slova nestačí

středa 26. září 2012 ·

Míváte pocit, že kromě neustálého vysedávání na poradách už v práci nestíháte nic jiného? Usnuli jste někdy během powerpointové prezentace? Připadáte si občas po skončení televizních zpráv méně informovaní než na jejich začátku? Vítejte v říši BLA BLA BLA.

I přes nepopiratelnou moc, jakou slova mají, sama o sobě nedokážou odhalit, popsat a vyřešit všechny mnohovrstevnaté problémy dneška. My jsme se ale i přesto naučili přemýšlet takřka výhradně v kategoriích slov.

První kniha Dana Roama Nápady na ubrousku vzbudila velký čtenářský ohlas. Autor v ní ukazuje, jak lze pomocí jednoduchých obrázků lépe řešit problémy a snáze komunikovat s druhými. V knize Bla bla bla představuje takzvané pronikavé myšlení, díky kterému se budete moci posunout ještě dál. Tento přístup kombinující verbální a vizuální myšlení vás naučí efektivněji přemýšlet, studovat a učit druhé. Seznámíte se s novými způsoby, jak předávat své myšlenky ostatním.

Pronikavé myšlení vám pomůže snáze pochopit i ty nejzapeklitější otázky – ať už se snažíte porozumět obsahu přednášek na univerzitě nebo přemýšlíte, jaký byl názor Einsteina na relativitu.

Dan Roam na desítkách příkladů ukazuje, že jeho přístup může přinést užitek každému – jak lidem s dominantní levou polovinou mozku, kteří neradi kreslí, tak těm, u nichž dominuje pravá polovina mozku, a neradi naopak píší. S pomocí této knihy zlepšíte své komunikační schopnosti a povzbudíte svou představivost, především se ale dozvíte, jak nejsnáze očistit svůj život od nánosů bla bla bla.

Ukázky stran:





Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz



1 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
26. září 2012 v 20:46  

Vítejte v říši BLA BLA BLA

HA HA HA

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.