Přečtěte si: Zrušenie ministerstva školstva

pondělí 28. května 2012 ·

Slovensko má ďalšieho zlého ministra školstva. Dobrého ministra školstva sme za 20 rokov ešte nemali a ani mať nebudeme. Dôvod je jednoduchý: ministerstvo školstva nikdy nedokáže prijať opatrenia, ktorých pozitívny prínos by prevážil negatívne dôsledky existencie ministerstva školstva.


Z článku Zdena Jaška v Blog.SME.sk vybíráme:

Naše školstvo je choré, pretože je bezplatné, štátne a povinné. Riešenie spočíva v odstránení zdroja nákazy: školstvo musí byť platené, neštátne a dobrovoľné. Ministerstvo školstva v minulosti ako aj dnes experimentuje s tým, aby vyliečilo príznaky choroby, ktorú samé zapríčiňuje. Preto aj súčasný minister školstva bude zlý - on sám je súčasťou problému.

Pred 23 rokmi sme štát zbavili ambícií zabezpečovať spoločnosť potravinami a presunuli to celé na súkromný sektor, pretože sme zistili, že zásobovanie potravinami je príliš vážna vec na to, aby v tejto oblasti podnikal štát. Dnes je už aj vzdelávanie až príliš vážna a životne dôležitá téma na to, aby naďalej ostávala hračkou v rukách štátu.

Riešenie by som teda zhrnul jednoduchou požiadavkou:

Zrušenie ministerstva školstva

6 komentářů:

krtek řekl(a)...
28. května 2012 v 19:15  

Já to v jiné diskusi zakřik! Tak to je přesně ten článek a názor, co mne děsí!?! Ale chápu, kde se bere a respektuji ho;-)

Maggie řekl(a)...
28. května 2012 v 19:38  

Uf, není náhodou apríla?

Anonymní řekl(a)...
28. května 2012 v 20:31  

Ti vzdělanější z nás si připomenou Illichovu teorii odškolnění (kupodivu se o ní i dnes učí i na pdg nebo fil. fakultě...). Nesouhlasím s úplným odstátněním vzdělávání, na druhou stranu to šílené financování (95procent mzdy a 5 procent na "vše ostatní" - to je hrůza jakou kantoři nepamatují...

Anonymní řekl(a)...
28. května 2012 v 21:25  

školstvo musí byť platené, neštátne a dobrovoľné.

To je nová ultraliberální teorie? Ignorant

Zen řekl(a)...
28. května 2012 v 22:02  

Autor si rika o zapis do extopedie :-)

Anonymní řekl(a)...
28. května 2012 v 23:09  

http://www.jetotak.sk/editorial/dojicsko-priemyselny-komplex-zdravotnictvo-a-skolstvo

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.