Přečtěte si: Maturita z matematiky

pátek 11. května 2012 ·

Na začátku příštího týdne by se měli studenti dozvědět, jak dopadli u písemné části státní maturity. S velkou nejistotou očekávají tento termín ti, kteří zvolili obtížnější variantu z matematiky.



Z komentáře Petra Hartmana v Rozhlas.cz vybíráme:

Rozruch kolem maturity z matematiky přidal další argument pro tvrzení, že jejich státní podoba je zatím nepříliš vydařeným experimentem, který přináší více problémů než užitku. Pokud by měla například umožnit určité srovnání nejenom napříč školami, ale i po jednotlivých ročnících, neměly by se jednotlivé testy od sebe rok od roku zásadně odlišovat. To je záležitost CERMATU, který zkoušky z dospělosti zajišťuje. Proto by měl ohlídat, aby k podobným výkyvům nedocházelo. U matematiky je to zvlášť citlivé. Po letošním rozruchu se budou studenti jen obtížně přesvědčovat k tomu, aby si v příštích letech volili nejenom obtížnější variantu, ale aby z ní vůbec maturovali.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.