Přečtěte si: Dobešovy peníze v … Bruseli

čtvrtek 16. února 2012 ·

 Podal jsem během plenárního zasedání ve Štrasburku písemnou interpelaci na členy Evropské komise Lászla Andora (Zaměstnanost, sociální věci a sociální začlenění) a Johanesse Hahna (Regionální politika).


Z článku Jiřího Havla v Blog.Aktuálně.cz vybíráme:

Vyděsilo mne stanovisko maďarského komisaře Andora, který po návštěvě ministra Dobeše sdělovacím prostředkům potvrdil, že peníze jsou ohrožené. Neoficiálně se šušká, že prý ministrovi doporučil, aby ty peníze převedl na jiný fond, který bude schopen alespoň část prostředků využít. V Bruselu jednal i ministr Jankovský, o jehož kompetenci se zde také nešeptá nic radostného. Konečně má na hlavě máslo i české Ministerstvo financí, jehož kontrolní systém je jednou ze společných příčin nedůvěry EU k českému čerpání peněz.(...)

Buďme ale spravedliví. Dobeš je i na skromné podmínky české vlády opravdu mimořádně nekompetentní. Ale za evropské fondy nepochybně nemůže sám. Je tu dlouhá řada špatných ministrů, kteří si za celé finanční období mohou podat ruku. Tedy odpovědnost s Dobešem nesou také Liška, Kuchtová a Kopicová. Za nekoordinaci mohou ovšem premiéři, zejména Topolánek a Nečas. Fischerovi, jako dočasné premiérské imitaci, toho moc přilepit nejde. Odpovědnost ministrů pro místní rozvoj a ministra financí je natolik jasná, že ji už ani nikdo nezmiňuje… Nikoho nepřekvapí, že Kalousek byl u všeho.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.