ČT24: OECD varuje české školství před selektivitou a předčasnými žebříčky

pondělí 13. února 2012 ·

Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) kritizuje praxi zvláštních, nyní speciálních škol v ČR. Podle hodnotící zprávy za rok 2010 český vzdělávací systém některé žáky stále znevýhodňuje. Zpráva zabývající se systémem hodnocení v českém školství také varuje před vytvářením žebříčků škol podle výsledků testování v době, kdy celý systém ještě není dostatečně vypracován. Podle 1. náměstka ministra školství Ladislava Němce již ministerstvo spolu s Českou školní inspekcí začalo na většině doporučení pracovat.


Z článku v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

OECD také podle Němce varuje před sestavováním žebříčků škol na základě výsledků státních maturit a testů v 5. a 9. třídách. "Nedoporučují, aby byly používány výsledky státní maturitní zkoušky, popřípadě testování žáků pátých a devátých ročníků v těch prvních fázích, aby v této době nebyly využívány pro hodnocení institucí jako takových," sdělil náměstek novinářům. Zároveň se však nechal slyšet, že v prvních letech plošného testování ministerstvo žebříčky rozhodně neplánuje.




1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
13. února 2012 v 18:26  

To dělá pořád, ale nic lepšího nemá.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.