Placka pro Dobeše: Stydím se za nejlepšího ministra školství

pondělí 23. ledna 2012 ·

Na sebepochvalnou tiskovou kampaň ministra školství reagujeme ironickou plackou, kterou nabízíme všem, kdo nejsou spokojeni s jeho prací.


Kroky ministerstva školství pod vedením Josefa Dobeše obracejí náš vzdělávací systém zpátky do osmdesátých let. Ať už je to záměr, nebo prostá neznalost, společnost EDUin i další účastníci této výzvy k občanskému gestu pokládají za nutné reagovat na chaotický způsob, jakým řídí resort, na jeho neochotu k diskusi s odbornou veřejností, na sebestředné a nedemokratické způsoby, které stále častěji dává najevo. Mít v čele důležitého ministerstva takového politika je ostudné.

Grafickou předlohu si mohou zájemci stáhnout na stránkách www.eduin.cz a nechat si udělat placku, samolepku či magnet pro sebe a své přátele v počtu dle svého uvážení. Návrh vznikl v dílně brněnských studentů, společnost EDUin ji pro zájemce v omezeném počtu distribuuje zdarma.

Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, řekl: „Vzhledem k tomu, že v posledních měsících se kritika práce ministra školství ozývá opravdu ze všech stran, přišla nám tisková kampaň Věcí veřejných oslavujících práci ministra Dobeše mimořádně nepřípadná. Placka s ironickým nápisem STYDÍM SE ZA NEJLEPŠÍHO MINISTRA ŠKOLSTVÍ je občanskou snahou dát najevo, že k pochvale není důvod.“

Důvody proč se stydíme za ministra školství naleznete ZDE.
Grafickou předlohu placky v tiskové kvalitě si můžete stáhnout ZDE.
Facebookovou stránku na podporu občanského gesta naleznete ZDE.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. ledna 2012 v 8:55  

Placku jsem objednal pro 23 zájemců z našeho týmu. Díky.

Anonymní řekl(a)...
23. ledna 2012 v 12:19  

Velmi zajímavý test, správně posazený na (velmi nízkou) hranici toho, co si možná ještě pár méně předpos... českých učitelů dovolí. Bude velmi zajímavé sledovat, kolik těchhle placek se na jejich klopách objeví.
Pro mě bude jedna každá příjemné překvapení.

Pytlik Blaha řekl(a)...
23. ledna 2012 v 13:24  

Vůbec, ale vůbec nevím, proč bych se měl stydět za jakéhokoli ministra či jinou osobu, jejíž jednání nemohu oblivnit.
Stydět se mohu za to, že jsem něco neudělal správně, že pod vlivem okolností nemám sílu podávat výkony, které bych podávat mohl, stydět se mohu do jisté míry třeba za neúplnou zkompetentněnost svých žáků nebo za to, že jsem ještě mnohým lidem neřekl, jak velcí jsou to pitomci.
Mohu se stydět za svoje činy či nečiny, ne za někoho jiného. Má-li někdo potřebu, necht si udělá placku:
Stydím se za sebe, protože jsem pako
Slibuji, že každého nositele vřele obejmu.

Anonymní řekl(a)...
23. ledna 2012 v 18:22  

Ministr školství tento mj. tento rezort vůči většině veřejnosti také reprezentuje. Možná dokonce trochu větším dílem, než ho reprezentuje každý jednotlivý učitel.

Což možná je důvod, aby se za jistého ministra učitelé styděli.

Nicméně chápu, že za současného stavu asi musí být součástí psychohygieny řadového učitele, že se vlastně za součást celého školství nepovažuje a že ministerstvo bere jako něco, s čím nemá nic společného, natož aby se za něj styděl.

Bohužel tím to, co ministr a ministerstvo páchá, pomáhá legitimizovat.

Pytlik Blaha řekl(a)...
23. ledna 2012 v 18:43  

součástí psychohygieny řadového učitele

může být nakonec až stav, kdy se učitel považuje už jen za součást obousměrného vztahu ke svým žákům.
Tuším, že se tomu říká "návrat ke kořenům".

Anonymní řekl(a)...
27. ledna 2012 v 10:21  

Nemáte rozum.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.