Konzultační centra pomohla 8 tisícům učitelů

čtvrtek 8. prosince 2011 ·

Pokud učitelé narazili během reformy na problém, mohli ho konzultovat v regionálních konzultačních centrech, která byla zřízena v rámci projektu Kurikulum S, na který přispíval Evropský sociální fond. Kromě konzultací pro zástupce škol pořádala centra vzdělávací akce, stáže ve firmách, exkurze na odborná pracoviště nebo kulaté stoly. Centra působí ve všech krajích ČR a od roku 2009 uspořádala přes 360 vzdělávacích akcí, poskytla více než 900 konzultací a proškolila již přes 8 tisíc učitelů. Jejich činnost bude pokračovat i po skončení projektu v březnu 2012. „Velkou zásluhou center je to, že zprostředkovala setkání zástupců škol se zaměstnavateli v jednotlivých regionech a umožnila tak oběma stranám navázat vzájemnou spolupráci a partnerství,“ uvedla Ing. Zdeňka Marešová z Regionálního konzultačního centra Jihočeského kraje.



Užitečnou pomoc přinášejí pedagogům také publikace vydané v rámci projektu, ve kterých mohou najít inspiraci pro výuku i zajímavé informace týkající se reformy ve školství. „V publikacích se snažíme učitelům zprostředkovat zkušenosti jejich kolegů z různých škol a oblastí tak, aby si každý mohl najít to, co ho nejvíce zajímá,“ vysvětluje Taťána Vencovská z Národního ústavu pro vzdělávání. Vydané publikace přinášejí příklady dobré praxe z odborných škol, zkušenosti se žákovskými projekty a také informace o výukových strategiích učitelů pilotních škol.

Kontakty na centra najdete na www.nuov.cz/kurikulum.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.