Přečtěte si: Josef Dobeš: Na ministerstvu je potřeba nekompromisně řezat

středa 5. října 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš reagoval na středeční článek LN, ve kterém se podle něho objevily nepřesné informace o projektu VIP II, ze kterého celkem 173 škol hradí 120 úvazků školních psychologů a speciálních pedagogů.

Z článku Lukáše Petříka v ParlamentníListy.cz vybíráme:

„Přesně na projektu o psycholozích ve školách (VIP II), se jasně ukazuje, že úředníci dříve 17 a dnes již 14 přímo řízených organizací jsou v těchto důležitých věcech nekoordinovaní a dopouštějí se těchto fatálních pochybení a poškozují tím práci lidí na školách. Úředníci ministerstva proto přepracovali tento nekvalitní projekt. Prodleva, která tím vznikla, bude placena ze státního rozpočtu. Garantuji, že psychologové na školách budou zachováni. Selhání bývalé ředitelky IPPP Zapletalové, která byla ihned propuštěna, ukazuje, že zbytnělá byrokracie OPŘO dělá chyby a funguje ve prospěch úředníků, a ne ve prospěch lidí ve školách, které to pak naopak poškozuje," řekl ParlamentnímListům.cz ministr škosltví Josef Dobeš z VV.

5 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
5. října 2011 v 20:02  

Na ministerstvu je potřeba nekompromisně řezat

Pravda pravdoucí. Škoda rány, která vedle padne.

Jako obvykle vůbec nevím, o co jde. Přesto se nezdráhám vyjádřit názor, že nebude nejspíš něco systémově v pořádku, jestliže nějaká významná záležitost závisí zcela na případném selhání jednotlivce. Viz
měla spolu s hlavním manažerem projektu Richardem Braunem připravit plynulé pokračování projektu ... Tím se celý proces zdržel

Na pana Brauna si pamatuji ze svých studií k dosažení pedagogického maxima. Na jeho semináře jsem se těšil, čímž ho tímto zdravím.

Anonymní řekl(a)...
5. října 2011 v 20:35  

Na ministerstvu je potřeba nekompromisně někomu nařezat, nebo ho rovnou seřezat :-)

Anonymní řekl(a)...
6. října 2011 v 7:51  

Možná nařezat tomu nejvyššímu.

Anonymní řekl(a)...
6. října 2011 v 22:03  

Nebo ho odříznout...

Anonymní řekl(a)...
10. října 2011 v 15:01  

Už dlouho jsem neviděl manažera významné instituce, který v ní má kolosální bordel, dokáže to veřejně komentovat jak kdyby k ní vůbec nepatřil a ještě se tomu tlemit jako debil.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.