MŠMT: O školní psychology není třeba se obávat – dodatek k tiskové zprávě

středa 5. října 2011 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy poskytne školám na psychology a speciální pedagogy, kteří byli zapojeni do projektu VIP II, přibližně 15 milionů korun. Zároveň garantuje, že učiní mimořádná opatření, kterými zajistí, že školy budou mít na svých účtech peníze pro tyto pracovníky nejpozději 25. října 2011.



Díky těmto opatřením nedojde k žádnému prodlení mezi zářijovou a říjnovou výplatou školních psychologů a speciálních pedagogů.

Peníze na zajištění těchto pracovníků v období říjen až prosinec 2011 půjdou z financí regionálního školství získaných díky optimalizaci organizací přímo řízených.

Od ledna 2012 bude spuštěn další projekt VIP III, který naváže na předchozí a financování bude probíhat opět v režimu původního projektu.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. října 2011 v 19:06  

Zní to tak, jako by se i psychologové dělili na VIP a NIP. Víte někdo něco víc o tomto projektu? Díky.

Anonymní řekl(a)...
5. října 2011 v 20:56  

A nebylo by lepší, přestat řešit projekty a vytvořit pro psychology a speciální pedagogy tabulková místa?
S tím, co MŠMT chystá pro základní školy ohledně integrace, by to bylo více než vhodné.

Anonymní řekl(a)...
6. října 2011 v 11:53  

Jestli bude ministerstvo realizovat integraci, čeká základní školství totální propad. Prostě až na dno. Celý systém se pak bude pracně budovat znovu.
Ale aspoň bude veselo, až se rodiče doví o aktivistech z neziskovek, co způsobili jejich potomkům.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.