Přečtěte si: Dobeš chystá za čtvrt miliardy projekt, který není potřeba

čtvrtek 13. října 2011 ·

Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) připravovaný projekt, který má zmapovat začleňování znevýhodněných dětí ve školní praxi a navrhnout řešení, má přijít na čtvrt miliardy korun. Jen analýza situace ve školách má stát 40 milionů. Odborníci na inkluzi nad tím ale kroutí hlavou, nespatřují v něm totiž téměř nic nového. Všechno už se dá najít buď v dalších projektech, nebo v Národním plánu inkluzivního vzdělávání, na jehož realizaci ale ministerstvo nemá peníze.

Z článku na ČT24.cz vybíráme:


Kromě obsahu se ale někteří odborníci pozastavují ještě nad další skutečností chystaného projektu. Všechny velké evropské projekty až dosud řídily přímo ministerské organizace, podle informací ČT ale vydal ministr školství pokyn k přepracování čtvrtmiliardového projektu kvůli tomu, aby na něj mohlo být vypsáno výběrové řízení. "Jde o způsob, jak zařídit, aby se veřejné peníze přesunuly do soukromých kapes," uzavírá Tomáš Feřtek ze společnosti EDUin.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
14. října 2011 v 8:05  

Nevím, čemu se divíte..takových analýz situace už bylo zpracováno mraky za stovky milionů..a pořád se jede dál.Pokud se budou realizovat IPn, které si v podstatě MŠMT schvaluje samo pro sebe, tak tahle praxe bude vesele pokračovat až do skončení programovacího období.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.