Přečtěte si: Ex-úředník ministerstva školství zajišťuje sepsání diplomky za 15 tisíc

čtvrtek 13. října 2011 ·

Zajímavou podnikatelskou činnost nabízí bývalý auditor ministerstva školství Adrej Semianiak. Podle zjištění ParlamentníchListů.cz se jeho firma kromě přípravy studentů na vysoké školy a provozování intenzívních vzdělávacích kurzů zabývá minimálně zprostředkováním kontaktů pro psaní diplomových prací na zakázku, ne-li jejich samotným vypracováním.

Z článku Pavla Kozdery v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Postihy v takovém případě jsou však dost problematické. "I když jde o zřetelné napomáhání při podvodu, po trestněprávní stránce by bylo asi velmi obtížné takovou činnost úspěšně postihovat. Vysoká škola může postihovat studenta, který se dopustil podvodného jednání. Akreditační komise může navrhovat sankce pouze vůči vysoké škole, u níž shledá závažné nedostatky při uskutečňování studijních programů," vysvětluji redakci tajemník akreditační komise Jiří Smrčka


Pan Semianiak už jednou problémy při studiu měl a byl dokonce doporučen na podmínečné vyloučení.


"Ad 1. Pan Semianik se do studijního výkazu podepisoval jménem vyučujících. Jmenovaný si je svého přestupku vědom a svého činu lituje. Disciplinární komise jednomyslným hlasováním doporučuje p. děkanovi podmínečné vyloučení. Při rozhodování komise přihlédla i ke skutečnosti, že uvedený student se v rámci vedlejší specializace poradce auditor měl možnost dostatečně podrobně seznámit s problematikou podvodu, riziky jeho výskytu a postupů proti němu," stojí v zápisu z jednání disciplinární komise Fakulty podnikohospodářské konané dne 24. června 2009

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
13. října 2011 v 17:28  

A není zbytečnjě drahý! Ministr školství Dobeš psal diplomku machálkové zdrama. Nebo si to možná vybral v naturáliích?

Anonymní řekl(a)...
13. října 2011 v 19:06  

Ministr už to nestíhal, tak to psaní diplomek jako správný manažer delegoval na podřízené...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.